FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
Palmesøndag


Galleri Bibelland


 

Ny fernisering i dag palmesøndag den 14. april kl. 14:00 - 17:00

 

Velkommen til lidt til den søde tand og meget til det visuelle blik. Se gerne galleriets hjemmeside www.galleribibelland.dk

 

Galleri Bibelland er en slags forhal til kirken og kristendommen. Et udstillingsvindue og eksperimenterende værksted for kristen kunst i Danmark med folkelig kunstformidling for øje.

 

Der bydes har i foråret på en kunststafet med 22 forskellige kunstnere. De har gennem det sidste år hver især haft en måned til at kreere et kunstværk som svar på et andet kunstværk, de har fået tilsendt. Det er der kommet mange spændende forslag ud af – både malerier, digte, en skulptur og en kikkasse, så der er noget for enhver smag.

 

Det var Gert Grubes skulptur ”Opstandelsen”, der startede stafetten, der har løbet ad to uafhængige spor med hver 12 værker.
Skriften skal gå i opfyldelse


 

Matt. 21,5: ?Sig til Zions datter: Se, din konge kommer til dig, sagtmodig, ridende på et æsel, og på et trækdyrs føl.?

 

Palmesøndag indeholder en skøn billedfortælling, som både børn og voksne holder af. Man ser for sig Jesus rank og frejdig ride af sted på et æsel, mens den lokale befolkning vifter med palmegrene for at understrege kongeværdigheden.

 

Selv om han ikke kom ridende på en flot hvid hest (som vores egen Christian d. 10 gjorde i 1920), så var der alligevel noget kongeligt over det hele, for ydmygheden var med til at understrege det ophøjede. Ydmyghed og ophøjethed klæder altid hinanden. Det svarer også til Perts herlige ord: ?Ydmyg jer derfor under Guds stærke hånd, så vil han ophøje jer, når tiden kommer.? 1. Pet. 5,7.

 

Det er værd at lægge mærke til, at Jesus Palmesøndag er med til at opfylde et gammelt løfte fra Zak.9,9. Med sin opfordring til et par disciple om at gå ind i byen og finde et æsel og et føl, har Jesus påbegyndt løftets opfyldelse om en konge, der skulle komme ridende på et æsel. Disciplene har utvivlsom været noget skeptisk, for ville det nu også ske, som Jesus havde sagt. Men Jesu ord opfyldes løftet til punkt og prikke (det gør de for resten altid).

 

Det må have været en herlig oplevelse for de mennesker, der fulgte med. Der må have været en udpræget feststemning, der blev særlig understeget med råbene: ?Hosianna, Davids søn! Velsignet være han, som kommer, i Herrens navn? Hosianna i det højeste.?

 

Ordet Hosianna betyder ?Frels nu, frels dog!? Med denne betydning får råbene en ekstra dimension. De hylder ikke bare en konge, nej, de beder samtidig om frelse. Og hvad var mere naturligt, når mennesker ser noget ophøjet, at de henvender sig og beder om hjælp. Mange mennesker havde jo en længsel i sig efter det guddommelige (de ventede deres Messias), og pludselig fornemmer de, at det er i lige i nærheden, ja, så må der godt råbes.

 

Selv børnene råber med den dag. Også de råber ordene ?Hosianna, Davids søn!? I den sammenhæng går et andet profetord i opfyldelse, nemlig det ord, som står i salme 8,3: ?Af spædes og diendes mund har du rejst dig et værn for dine modstanderes skyld, for at bringe til tavshed fjende og hævner.? Der var nemlig ikke kun begejstring med i følget, der var også sure miner og lynende øjne, der kom til udtryk, men de blev bragt til tavshed af lovsyngende børn. Herligt!

 

Palmesøndag er en festdag og en kroningsdag. Den handler om en konge, som vi hver i sær må hylde som vor konge. Lad os gøre det i dag med ordene: ?Herre, du er min konge, led mig gennem livet, så jeg en dag får lov til at skue dit ansigt og se dine naglemærker derhjemme i kongesalen.?

 

Vær priset, Jesus krist, Guds Lam!

Knæl, engle, ned i bøn,

hent kongekronen frem til ham,

ja, kron ham, kron ham,

Himlens kongesøn!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkJoy

Med og af Rend Collective


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ?Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.?

 

Vi vil gerne fra ?Dagens Ord Andagt? stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ?Tak for dagens andagt? gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002