FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
10. april


En glædens dag


 

Luk. 4,18: ”Herrens ånd er over mig, fordi han salvede mig, at jeg skal gå med glædesbud til fattige. Han sendte mig for at udråbe for fanger, at de skal få frihed.”

 

Endnu et pluk fra et handlingsforløb, som vi må lægge mærke til. Det er Jesus, som er gået ind i synagogen i Nazareth for at deltage i en gudstjeneste. Pludselig gør han tegn til de ældste, at han har noget på hjerte. Han finder hurtigt en Esajastekst, hvori der profetisk står om ham, at han skal komme med glædesbud og frihed til de undertrykte og fattige.

 

Efter læsningen siger han myndigt, at nu er dette skriftord gået i opfyldelse, dvs. han er den lovede Messias, som profeten omtaler. Han er Guds store budbringer. Han skal bringe glæde og fred til menneskeslægten.

 

Alle tilhørerne bryder ud i jubel over dette budskab, men jubelen har næppe lagt sig, før nogle sætter spørgsmål ved Jesus som person. ”Er det ikke Josefs søn?” lyder det forargeligt. Og forargelsen bliver forstærket, da Jesus understreger Guds suveræne vilje med det oversete menneske i menneskemylderet. Nu vender stemningen totalt, og alle er parat til at smide ham ned af en bjergskråning i udkanten af byen.

 

Ja, Jesu ord vil enten skabe glæde eller vrede. Selv om tilhørerstemningen bølger frem og tilbage, bliver det alligevel en glædens dag, for Jesus tilkendegiver for første gang, at han er Guds udvalgte. Og det er det, som bør begejstre os andre.

 

Evangelisten Lukas er forfatter til denne beretning fra synagogen i Nazareth. Man kan godt kalde Lukas en glædens evangelist, for han er også den, der fortæller om glæden på Betlehems marker, da budskabet om Jesu fødsel bliver forkyndt for hyrderne. Det blev også en glædens dag, ikke bare for Maria og Josef, Hyrderne og de tre vise mænd, men også for os, at ”Eder er i dag en frelser født i Davids by; han er Kristus, Herren!”

 

Lukas er også den, der slutter sit evangelium med en glædens dag. Han beskriver disciplenes møde med den opstandne Jesus, der stadig er den samme varme person, som dengang de vandrede rundt med ham. Lukas beskriver også Jesu himmelfart, hvor Jesu velsignelse rækkes ud mod disciplene. ”Da tilbad de ham og vendte tilbage til Jerusalem med stor glæde.” Glæden blev skabt, da de så Jesu som den opstandne frelser, der talte sit livgivende ord. Se, det budskab er også til os og kan skabe en glædens dag hver gang vi søger ind i fællesskab med Jesus.

 

Denne er dagen,

som Herren har gjort

Kom lad os juble

og glædes på den.

Denne er dagen,

denne er dagen,

som Herren har gjort.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkThe Beauty of Holiness

med Robin Mark


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002