FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. juli


Nogle øjne ser…


 

5. Mos. 1,21: ”Se, Herren din Gud har lagt landet åbent for dig. Drag nu op og tag det i besiddelse, sådan som Herren, dine fædres Gud, har befalet dig. Vær ikke bange og lad dig ikke skræmme.”

 

Der findes ord, som mejsler sig ind i vort sind, og som vi aldrig kan glemme, og godt for det, for Gud vil igennem sine ord eller andre menneskers ord opbygge vor tro og opmuntre os til at tage nye trosskridt.

 

Tag nu bibelverset til Dagens Ord, som er en stærk tilskyndelse til at gøre noget i Guds navn. Det jødiske folk havde fået klar besked på, at de skulle indtage landet, der flød ”med mælk og honning”, løfternes land. Vi husker den forfærdelige konsekvens, da de ti spejdere sagde, at det kunne de ikke klare, for indbyggerne og bymurene var alt for stor en mundfuld. De brugte deres fornuft og kunne ikke se Guds muligheder. Anderledes med Josua og Caleb, hvorom der står, at de vidnede med én mund og sagde: ”Vi tager det som en bid brød.” Men, men, de ti spejderes frygt forplantede sig i hele flokken, så det blev ikke til noget med at indtage landet, selv om Gud havde sagt: ”Jeg har lagt landet åbent for jer, indtag det nu!”

 

Først 40 år efter lykkedes det ved Guds hjælp at indtage landet bid for bid. Det var Josua og Caleb, der stadig havde troens friske pust i sig og troede på Guds løfter. Selv om det denne gang var en besynderlig angrebsteknik, Gud havde valgt, (gå tværs igennem Jordanfloden og senere gå rundt omkring bymuren) var de to troskæmper ikke til at stoppe. De havde hørt Guds løfte og gik og blev ikke gjort til skamme. Jerikos bymure faldt med et brag, og den første by lå åben for deres fødder. De ti spejdere ville nok, vist de havde levet, (de døde alle i ørkenen) betænkt sig en hel del og forblevet på Jordans bred med store øjne, for de kunne ikke se, hverken med de fysiske øjne eller hjertets øjne, hvordan indtagelsen kunne lade sig gøre. Og her er vi inde ved sagens kerne.

 

Jeg tror aldrig jeg vil glemme en lille piges hilsen til mig. Hilsenen gælder i øvrigt alle troende mennesker:

 

Nogle øjne ser,

hvad andre ikke ser,

men ser du noget,

så tro det kun trygt,

for Jesus ved, at du på ham jo tror.

 

Sådan!

 

Det er Gud, der giver os troens blik, men det er op til os at handle på det, vi får lov til at se, og så skal vi ikke indrette vores tro og blik efter det, Per og Poul siger. For det, de siger, kan være affødt af øjeblikket frygt og manglende bibellæsning.

 

Bøn:

Herre, giv os blik for de muligheder,

du ved troen lægger for vore fødder

– og hjælp os til at handle på det.

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
The Wonder Of Your Love

Hillsong musikvideo med subtitles / lyrics


 

 

 

 

Lyrikken / sangteksten kan læses på musikvideoen

 

 

 
   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002