FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. maj


Når Guds time er inde 

Es. 60,22: ”Jeg er Herren, når tid er inde, vil jeg fremme det i hast.”

 

I det nordøstlige USA sker der hvert 17. år et besynderligt naturfænomen. Milliarder af cikader vil fylde luften med deres specielle højlydte sang.

 

I præcis 17 år har cikaderne befundet sig i et nymfestadium under jorden, hvorefter ”et indre urværk” sættes i gang og tvinger nymfen op over jorden, hvor den forvandles til en flyvende cikade. Med sine røde øjne ser den drabelig ud, men er faktisk ret så uskadelig. Den spiser ingenting, men er kun optaget af at blive parret, inden dens levetid på 14 dage er forbi. Når æggene så er lagt i jorden, går der yderligere 17 år, inden det nye hold dukker frem igen. Det vil sige i år 2030 vil det hele gentage sig. Et underligt cyklusfænomen.

 

Der kommer langt flere cikader end fugle og andre dyr kan nå at spise, så det ender med at folk selv må skovle de døde cikader op fra jorden og have besværet med at fjerne dem, hvis zoologiske haver  da ikke forinden har været ude og anbefale cikaderne til foder.

 

Ingen kan forklare fænomenet. Det virker næsten helt bibelsk, når man sammenligner det med græshoppeplagen fra det jødiske ophold i Egypten, bortset fra at cikaderne ikke spiser afgrøderne.

 

Vel, cyklussen finder sted, selv om man ikke kan begribe, hvordan ”det indre urværk” formår at holde rede på de 17 år, men vi må bøje os for kendsgerningerne og så blot undres.

 

I den åndelige verden findes der også tidsbegreber, som man ikke forstår, men tingene sker alligevel, for Gud har også sine tider, hvor han konkret griber ind. Vi har f.eks. Jesu fødsel, som var varslet længe forud af flere profeter, men da Guds time var inde, skete der noget konkret, for ”Guds hånd vil altid udføre, hvad hans mund har talt.” (1. kong.8,15) Paulus udtrykker det sådan: ”Men da tidens fylde kom, udsendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven.” Gal.4,4. Så det er ikke så sært, at vi har indrettet vor tidsregning herfra. Vi skulle egentlig skrive ”efter Kristus” hver gang vi påfører en dato på en mail eller brev.

 

Ved at udøve tro kan man være medarbejder på Guds konkrete indgriben. Det har vi masser eksempler på fra Bibelen, men også fra kirkehistorien, hvor mænd og kvinder næsten i trods rejste sig mod ugudelige fænomener og direkte eller indirekte blev årsag til en reformation eller som man også betegner fænomenet, en kirkelig opvågning/vækkelse.

 

Man kan også fremme Guds plan ved at modsætte sig Guds planer. Her synes jeg Grundtvigs sætning er tankevækkende. ”De, der vil Gudsriget hæmme, de må det fremme.” Han hentyder bl.a. til kong Farao, som i et blindt raseri absolut ville sætte en kæp i hjulet på jødernes længsel efter frihed i ørkenen. Og på et vist tidspunkt (efter den tiende plage) var Farao med til at fremme Guds planer, nok uden at være bevidst om det.

 

Men Moses og det lille jødefolk fandt friheden, da Gud i en konkret handling lod vandmasserne stå som en mur. Og Farao måtte bide i (sø)græsset. Jo, Guds ur slår aldrig fejl.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt herIn his time


  

   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002