FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
24. Maj

Livsglæde


 

Neh.8,10: ”Herrens glæde er jeres styrke.”

 

Jeg har skrevet om det før, men må gøre det igen, skrive om livsglæde. Der er så meget i denne tid, der kan inspirere én, bl.a. alt det, der nærmest bobler derude i naturen. Træerne, der er sprunget ud og blomsterne, der strækker deres hoveder mod solen og solsortene, der sidder øverst på hustagene og snakker sammen.

 

Forleden var jeg kommet på havearbejde og nød solsortens sang. Den sad øverst i vores birketræ, og selv om trætoppen svajede i vinden, sang den af hjertens lyst. Hele dagen underholdt den mig, så havearbejdet gik lidt lettere. Haveredskaberne befinder sig tæt ved en musvitkasse, og i kassen pippede ungerne lystigt, mens forældrene havde travlt med at finde føde. Godt for fuglene, at det lige har regnet, så har de lettere ved at finde føde.

 

Livsglæden er også det, som præger børnene. Glæden er den store grundtone, mens de leger og snakker. De pudsige indskydelser kan få det til at klukke hos os andre.Hvem har ikke stået og glædet sig over børnenes ubekymrethed og ubeskrivelige tillid? De er som en åben bog, hvori man kan læse så meget godt. Jeg tror, Gud specielt har nedlagt livsglæden i børn, for at vi andre kan blive inspireret og måske se Guds fingeraftryk tydeligere.

 

Livsglæden er først og fremmest den glæde, der udspringer fra skaberen selv. Og når hans fingeraftryk på så mange måder afslører glæde, hvor meget mere må der da ikke være at hente hos ham selv. Det er den glæde, vi må have fat i, for den giver, som dagens ord siger det, os styrke.

 

I Bibelen har vi flere forskellige afsnit som udtrykker den himmelske og guddommelige glæde.

 

Vi har englebudskabet på Betlehems marker, hvor der bliver sagt: ”Frygt ikke, for jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket.” Og glæden blev senere udtrykt i et himmelsk lovsangskor, der sang: ”Ære være Gud i det højeste! og på jorden fred i mennesker, der har hans velbehag.”

 

Jo, glæden ovenfra er værd at beskæftige sig med, for den giver os styrke og lyst til at stride troens gode strid.

 

Vi har i øvrigt andre stærke billeder i Bibelen om glæden. Dem må vi huske i hverdagens strid.

 

1) Vi har den herlige lignelse om den fortabte søn, hvor glæden strømmer over i barndomshjemmet, da den fortabte søn vender hjem. Fedekalven bliver slagtet, og festen tager form.

 

2) Vi har det herlige billede fra profeten Zefenias, hvor glæden igen knyttes til en fest. ”Han glæder sig over dig med fryd, han tier i sin kærlighed, han fryder sig over dig med jubel som på festens dag.”

 

3) Og vi har et herligt billede fra Esajas, som skriver: ”Som brudgom glædes ved brud, sådan glædes Gud ved dig.”  - Se, så har vi medicin til dagen og vejen: GLÆDENS MEDICIN.

 


 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002