FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. april


Spejl dig selv i 3 lignelser. Lignelsens betydning


 

Luk. 15,3: ”Da fortalte han dem denne lignelse og sagde: ´Hvis én af jer har hundrede får og mister ét af dem, forlader han så ikke de ni og halvfems i ørkenen og går ud efter det, han har mistet, indtil han finder det?´”

Jesus forstod at kommunikere. Det er hans vidunderlige lignelser et godt eksempel på. Han ved, hvad den gode fortælling kan gøre ved folk. Den kan først og fremmest fange folks interesse, dernæst kan den afsløre tilhørerne, fordi den samtidig er et spejl.

Et godt eksempel på lignelsens betydning finder vi hos Lukas i kapitel 15. Situationen er den, at Jesus er omgivet af toldere og syndere. Det vækker så stort anstød hos farisæerne og de skriftkloge, at de højlydt giver udtryk for deres raseri: ”Den mand tager imod syndere og spiser sammen med dem.”

De venter utvivlsomt på, at Jesus skal give igen af samme skuffe, - blive vred, fordi han helt urimeligt bliver misforstået og nedgjort i det offentlige rum. Men hvad sker der? Jesus bruger sine pædagogiske evner og fortæller straks en lignelse. Han kunne have sagt: ”Nu skal jeg lige gøre rede for 23 paragraffer. For det første: ”Vær god ved jeres næste”. For det andet: ”Nedgør ikke nogen i din nærhed”. For det tredje: ”Overse ikke den fattige”, osv. osv. Men så vidste han godt, at mange ville være uden for pædagogisk rækkevidde. I stedet for begynder han på en herlig lignelse, som har sit udgangspunkt i folks hverdag, ja, han når at fortælle hele tre lignelser, som alle handler om det genfundne og glæden derved.

Den første lignelse handler om den gode hyrde, der kun er interesseret i at finde det mistede får. Da fåret er fundet, melder han det til naboer og venner og opfordrer dem til at dele glæden med sig.

Den næste lignelse handler om en tabt mønt, og også her bliver fundet fejret sammen med andre.

Den tredje lignelse er en ren fuldtræffer. Det er lignelsen om den fortabte søn, eller som nogen ynder at kalde den: ”Den genfundne søn.” Her får Jesus understreget kærlighedens enorme rækkevidde, at den kan nå det mest forhutlede og forsømte menneske. Den fortabte søn vender hjem og bliver omsluttet af kærlighed. ”Mens han endnu var langt borte, så hans far ham og løb hen og faldt ham om halsen og kyssede ham.”

Ja, sådan er kærlighedens inderste væsen. Den ”tåler alt, tror alt, håber alt, og udholder alt.” Igen bliver vi delagtiggjort i glæden. Der bliver fest på gården, fordi det fortabte har overlevet og er vendt hjem. Lignelsen slutter med en stærk appel om at deltage i glæden over det fortabte.

Det er de fornærmede farisæere og skriftkloge, der billedligt er identisk med den ældste søn, som får noget at tænke over. ”Men nu burde vi feste og være glade, for din bror her var død, men er blevet levende igen, han var fortabt, men er blevet fundet.”

Vi andre kan tage ved lære af Jesu mesterlige håndtering af en fornærmet udtalelse. Han bruger den gode fortælling, som har en formildende egenskab i sig. Samtidig med, den bærer på et spejl. Lad os spejle os i de tre lignelser og lade glæden få frit løb over den grænseløse kærlighed.


You Are My Shepherd

Forsangeren for Superchick, Tricia Brock, med og om sit eget worship radiohit fra CD'en "The Road"
Sangen er skrevet med udgangspunkt i nogle af bibelens mest kendte bibelvers "Herren er min hyrde, han leder mig ...."


 

 

There is one thing I desire,
one thing I seek*
To hide in You, abide in You.
I'm Yours for You to keep.
You prepare a table for me.
You're my portion and my cup.
You are the source of strength.
Lord, You have filled me up.

[Chorus:]

You are my shepherd in the wilderness.
Who shall I fear?
You are the God who goes before me,
My Rock and my Shield.
In troubled times You will provide
And I shall not want
You are, You are my God.


 

Though I walk through
the valley of death,
I will magnify and glorify
You with every breath
When the wicked stand against me
I will follow as You lead
You are the truth and way,
The lamp unto me feet

[Gentag Chorus:]

So I'll be of good courage
for You have overcome
You will not forsake me
so I wait upon You Lord
So I'll be of good courage
for You have overcome
You will not forsake me
so I wait upon You Lord

[Gentag Chorus:]

You are, You are my God.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkMANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002