FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
3. juli


Klar besked


 

Sal. 94,18: Når jeg sagde: Min fod vakler, så støttede din trofasthed mig, Herre. Når urolige tanker tog til i mit indre, så gjorde din trøst mig glad.”

 

Nogle af Davids salmer er bjergtinder, som man aldrig kan blive færdig med at betragte. Vi har

 

hyrdesalmen nr. 23

Luthers salme nr.118

Guds velgerninger nr.103

de 7 bodssalmer nr. 6, 32, 37, 38, 51, 102 og 130.

 

Derudover findes der mange andre, som er mere eller mindre kendte.

 

Salme 94 er en sådan salme. Den henvender sig til alle mennesker – og alle får gennem den klar besked. Ingen kan derfor sige: ”Den siger ikke noget til mig.”

 

I indledningen omtaler salmen oprørske mennesker, som stiller sig op som om, de var herrer. ”De udspyr trusler til alle sider, bryster sig af deres ondskab og undertrykker Guds udvalgte folk” (fra Bibelen på hverdagsdansk). Umiddelbart kommer jeg til at tænke på de religiøse imamer fra Iran, som uden rødmen truer både Israel og Amerika.

 

Prøv engang at se den lille tre minutters video ”Stop Iran now” på youtube. http://youtu.be/q6OLQCUJlVI  og du vil se og høre, hvor langt et regime kan komme i sit hovmod. Deres evindelige slagord ”død over Israel og død over Amerika” lyder fra højtalerne for at opildne en undertrykt befolkning.

 

Ja, premierminister Neville Chamberlain sagde i september 1938 til det engelske folk ”Peace in our time” og rakte en seddel i vejret, hvorpå Hitler og Chamberlain havde skrevet under på, at de aldrig vil gå i krig med hinanden. I dag kender vi løftebruddet. Hitler nåede at dræbe 6 millioner jøder, og i dag truer Iran med at udslette landet Israel med 6 millioner indbyggere.  Jo, historien gentager sig med trusler fra hovmodige sind.

 

Men føjer salme 94 til: ”Tænk jer dog om, I tåber! Fatter I da slet ingenting? Er han, som skabte øjet, ikke i stand til at se? Er han, som skabte øret, ikke i stand til at høre? (vers 8 og 9). Jo, Gud sidder på tronen endnu og han kan uden problemer vende uretten mod dem, der øver den. (vers 23).

 

Det andet ærinde vi møder i salme 94 er Guds store trøst til sit udvalgte folk. I vers 14 og 15 møder vi en stor trøst: ”Herren vil ikke forkaste sit folk, han lader ikke sine egne i stikken. Retfærdigheden skal sejre til sidst. De retskafne længes efter at se det ske.”

 

Det gælder i øvrigt også det, som vi har oplevet herhjemme i folkekirken, hvor en kirkeminister har manipuleret med både biskopper og folketingsmedlemmer. Også her vil retfærdigheden sejre, selv om loven er vedtaget. I vers 20 står der i Bibelen på hverdagsdansk: ”De onde regenter gør oprør imod dig, når de vedtager uretfærdige love.” Jeg mener stadigvæk, at Maria får ret, når hun synger i sin lovsang: ”Du splitter dem ad, som er hovmodige i deres hjerters tanker, du styrter dem fra tronen.” Regeringen herhjemme kan falde når som helst – på grund af en ugudelig lov.

 

Vel, vi må ikke glemme den store trøst som salme 94 giver, at Gud ikke vil forstøde sit folk, Han er vor hjælp i al vor nød og siger myndigt: ”Når jeg tænkte: ”Nu vakler min fod, da støttede din nåde mig. Og da mit hjerte var fuld af ængstede tanker, fandt min sjæl trøst hos dig. ”

 

Gud taler myndigt til alle. Han taler til oprørerne, men han taler lige så stærkt til de magtesløse og ydmyge. Lad os tage Guds myndige ord til os, både til dom og til trøst.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Lead Me to the Cross

Med Francesca Battistelli


 

 

 

 

 

 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002