FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. april


Jesu almagt er kærlighed


 

Matt. 28,18: ”Da trådte Jesus frem, talte til dem og sagde: ’Mig er givet al magt i Himmelen og på jorden.’ ”

 

Bibelordet til i dag er et stort og stærkt ord, men samtidig et sandt ord, for Jesu ord var altid gennemtænkte og vigtigst af alt: de var gennemtjekket hos hans himmelske far. Jo, ordene er store, men de svarer jo fuldstændig til den person, som har udtalt dem. Han var (er) Guds søn, Himlens kongesøn og så tillige vor bror i liv og død – og det vækker vor tillid.

 

Jesus har al magten. Han anvendte den, når han kunne fremme Guds rige på jord, men han kunne også lægge magten til side – og det gjorde han i udstrakt grad, da han hang på korset. Nu var hans guddommelige magt indskrænket til næstekærlighed, der kun tænkte på at frelse verden gennem et offer.

 

Kærlighedens magt vælder fortsat fra himmeltronen, hvor Jesus er den trofaste og barmhjertige ypperstepræst. Nu ønsker han, at vi skal bære kærligheden frem med den fuldmagt, han rakte os, da han selv blev forhånet, foragtet, fornedret og forkastet.

 

Jesu almagt er kærlighed og med den skænker han os de mest dyrebare løfter, som jeg inddeler i to kategorier: Bønneløfter og bekendelsesløfter.

 

Bønneløfter:

Johs.14,14: ”Hvis I beder mig om noget i mit navn, vil jeg gøre det.”

Johs.15,7: ”Hvis I bliver i mig, og mine ord bliver I jer, så bed om hvad som helst I vil, og I skal få det.”

Matt.6,6: ”Gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din far, som er i det skjulte, og din far, som ser i det skjulte, skal betale dig.”

 

Den guddommelige kærlighed vil dele alt med sin brud. Derfor har Jesus sagt alle de store ord, som vi hver især må tage til os, når vi strider troens gode strid.

 

Bekendelsesløfter:

Luk.10,19: ”Se, jeg har givet jer myndighed til at træde på slanger, skorpioner og over hele fjendens magt, og han skal slet ikke kunne gøre jer nogen skade.”

Det betyder jo ikke, vi skal gå rundt og træde på slanger og skorpioner, men i overført betydning kan vi træde på det, som stiller sig i vejen for Guds riges fremme. Sidst stod jeg uden for kirkeministeriets dør og trådte det sammenstrikkede forslag under fode. Sal.91,13 supplerer med ordene: ”du skal træde på slanger og øgler, trampe på løver og drager.”

 

Matt.18.18: ”Sandelig siger jeg jer: Hvad i binder på jorden, det skal være bundet i Himmelen; og hvad I løser på jorden, det skal være løst i Himmelen.

Det er en bindende aftale Jesus har med sin menighed. Først fik Peter nøglerne overdraget (se Matt.16,19), dernæst menigheden. I Ords. 6,2 står der: ”Du er fanget ved dine læber og bundet ved mundens ord”. Det fortæller os, at vi kan betragte hvert eneste løfte fra den treenige Gud som sandt.

 

 

Kirkeministeren betragter en note fra et møde med 8 biskopper som et trumfkort. De har (underligt nok) den 8. december 2012 lovet at arbejde videre med et ritual: ”Biskopperne har tilkendegivet, at deres arbejde med ritualforslag vil være afsluttet, så ritualet kan være klar til brug, når Folketinget har afsluttet sit arbejde med lovgivningen” (ja, sådan står der i noten). Ligeledes har ministeren et trumfkort via biskop Peter Skov Jacobsen, som mener, at homoseksuelle vielser ikke strider mod evangelisk luthersk kristendom.

 

Ministerens 2 trumfkort er for intet at regne mod de trumfkort menigheden har fået overdraget. Ikke i egen kraft, men ved den kraft Gud har bundet sig til sit ord. Så husk de vigtige bønneløfter og bekendelsesløfter.

”Jeres hjerte forfærdes ikke, tro på Gud og tro på mig.” Johs.14,1. En god hilsen fra Jesus.


Courageous

Med Casting Crowns


 

 

 

 

 

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002