FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDE* Dagens Ord Andagt * 15. marts*
Andagt og Lovsang


Hold Gud fast


 

Zak. 2,17: ”Vær stille for Herren, alle mennesker.”

 

Det er en vigtig opfordring, vi her får fra profeten Zakarias. Han ved af erfaring, at det er i stilheden for Guds ansigt, at vi kommer ind i det guddommelige fællesskab, hvor vi kan kommunikere med Gud. Her kan vi betro hos til vor himmelske far og forvente at høre hans stille røst, som ved Helligåndens hjælp kan blive til en overbevisning.

 

David er inde på samme emne i salme 62, når han skriver:”Min sjæl er stille for Gud alene, min frelse kommer fra ham; ja, han er min klippe, min frelse, mit værn, jeg skal ikke rokkes meget.”

 

David er så optaget af at gå ind i stilheden, at han gentager det senere i salmen, og i slutningen af salmen får vi hans erfaring med Gud i stilheden: Gud taler og mennesket lytter. ”Én gang talte Gud, to gange hørte jeg det: at magten er Guds og troskab er hos Gud.”

 

Se, det er to vigtige ting at høre og høre igen, at Gud har al magten og at Han indbegrebet af troskab, for vi glemmer det så ofte, når et og andet pludselig tårner sig op, som vi ikke lige kan overse. Da gælder det om at lytte indtil vi har hørt, at Gud har magt og barmhjertighed og troskab nok til enhver situation. Og har vi hørt det, da må vi tro det, for der er stor forskel på at høre det og så tro det med hjertet.

 

Et ord, som kan supplere det, finder vi i Ords. 6,2: ”Min søn, hvis du har stillet sikkerhed for en anden, givet håndslag for en fremmed, da er du bundet af, hvad du selv har sagt, du er fanget af, hvad du selv har sagt.”

 

Det er godt at vide, at Himlens og jordens skaber er bundet af det, han har sagt. Han er fanget af det. Han kan ikke slippe det, men må udføre, hvad han i stilhed har sagt til sit lille barn.

 

Vi har lov til at holde Gud fast på det, han har sagt.

 

Vi kender det jo fra vor egen hverdag med dem, vi omgås. Har vi lovet et og andet, ja, så vil vi da, så vidt det står i vor magt – omsætte ord til handling. Det er jo det bærende i vores sociale samvær med andre, at en mand er en mand og et ord er et ord. Hvor meget mere gælder det så ikke Gud, når han via sine profeter siger, hvad der ligger ham på hjerte.

 

Vi må regne med Guds ord, så de tages som pålydende. Lad os til slut læse en af Grundtvigs skønne hilsener:

 

Lille Guds barn, hvad skader dig?

Tænk på din Fader i Himmerig!

Han er så rig, han er så god,

ingen kan stå hans magt imod.

 

Lille Guds barn i verden her,

hold dig da til din Fader nær!

Spørg om hans magt og kærlighed,

stol kun på ham og hvil i fred!

O, Gud ske lov.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Steady my Heart

Kari Jobe. Øverste udgave er med lyrik og derunder en akustisk live version


 

 

 


 

 
   


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002