FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
3. Maj

Guds suveræne indgriben


 

Ap. G. 7,9-10: ”Og brødrene blev skinsyge på Josef og solgte ham til Egypten, men Gud var med ham og udfriede ham fra alle hans trængsler og lod ham finde yndest og visdom i egypterkongen Faraos øjne, så Faderen indsatte ham som leder af Egypten og hele sit hus.”

 

I går skrev jeg om en skabelon ud fra verset: ”…den Jesus, som I har korsfæstet, har Gud gjort både til herre og Kristus.” Ap.G. 2,36. Det viser sig, at mange af Bibelens personer kan sættes ind i denne skabelon, hvor vi har de store modsætninger: Fornedrelsen og Guds suveræne indgriben.

 

Patriarken Josef oplever det meget intenst. Han har store problemer med brødrene, som overhovedet ikke regner ham for noget, da slet ikke hans drømme og visioner, tværtimod så skælder de ham ud og prøver på at gøre livet surt for ham. ”Og de hadede ham endnu mere for hans drømme og hans ord.” 1.Mos.37,8. Og til sidst smed de ham ned i en brønd og solgte ham til nogle egyptiske slavehandlere, men …. Ja, så kommer det forløsende MEN. ”Men Gud var med ham og udfriede ham fra alle hans trængsler og indsatte ham som leder af Egypten.”

 

Jeg synes, at Josefs møde med brødrene i Egypten er ét af de smukkeste afsnit, vi har i Bibelen, for her afsløres en kærlighed, der er inspireret af Gud selv. ”Men Josef svarede dem: ´Frygt ikke! I udtænkte ondt mod mig, men Gud vendte det til det gode. Han ville gøre det, der nu er sket: holde mange mennesker i live. Frygt derfor ikke! Jeg vil sørge for jer og jeres familier´. Og han trøstede dem og talte kærligt til dem.” 1. Mos.5019-21.

 

Ligheden med Jesu livsforløb er slående. Jesus blev også karnøflet, men Gud var med ham og udfriede ham fra alle hans trængsler og oprejste ham til sidst fra de døde. Og nu sidder Han ved sin fars højre hånd i Himlen.

 

Profeten Moses kan også indpasses i skabelonen. Vi læser i Ap.G. 7,35-36: ”Den Moses, som de afviste med ordene: Hvem har sat dig til at være herre og dommer? Ham sendte Gud som herre og befrier, hjulpet af en engel, der havde vist sig for ham i tornebusken. Her har vi det samme tema. Menneskers afvisning, men Guds store accept. Hvilke prøvelser har det ikke været for Moses, at udføre Guds kald? En overgang gik han da også fuldstændig i stå. Han syntes ikke, at han kom ud af stedet. Modstanden var simpelthen får hård, men så henvender han sig til Gud og får et herligt enkelt svar: ”Tag din stav og kom så!” 2. Mos.17,5. Og det var nok for Moses. Han tog sin stav og vandrede videre med folket derude i ørkenen, og Gud var med ham og stadfæstede kaldet med undere og tegn.

 

Godt, at vi trods alle besværligheder kan regne med Guds suveræne indgriben. Gud har heldigvis sin egen regnemaskine, der går på tværs af alle menneskelige udregninger og foranstaltninger.

 


 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002