FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
6. Maj


Blomstermåned

 

Matt.6,28: ”Læg mærke til liljerne på marken, hvorledes de vokser; de arbejder ikke og spinder ikke; men jeg siger jer, at end ikke Salomon i al sin pragt var klædt som en af dem.”

 

I gamle, nordiske almanakker kaldes maj måned ”Blomstermåned”, og det er meget forståeligt, for i maj eksploderer naturen, alting spirer og gror. Bøgetræet er sprunget ud og landet ligger lysegrønt hen med et stænk af gule og hvide farver fra blommetræ, tusindfryd og mælkebøtter. Det er en glæde at færdes i naturen for farveharmonierne er med til at stemme sindet.

 

Her i Børkop kommune har vi en stor turistattraktion i Børkop Vandmølle. Denne har jeg selvfølgelig besøgt og taget billeder, fordi omgivelserne nærmest ventede på at blive foreviget. Smukke plæner med tusindfryd og mælkebøtter, en rislende bæk med røde tulipaner og ænder, der havde fundet hvile i den dejlige forårssol. Jo, naturen derude bærer absolut præg af Guds fingeraftryk.

 

Jesus omtaler også naturens pragt i sin bjergprædiken og sammenligner den med den vise Kong Salomons rigdom.  Han lader naturen komme ind på en fornem første plads, for den er jo skabt af Gud selv. Jesus lader naturens skønhed være et billede på Guds storhed og omsorg og indprenter disciplene, at de ikke må være bekymrede, for når Gud kan klæde landskabet med de fineste blomster, så kan han også tage sig af sin ypperste skabning, mennesket og give det alt det, som det trænger til.

 

Lad os nyde den skønne maj måned, mens vi samtidig sætter vor lid til Jesu ord om, at vi ikke skal være bekymrede for dagen i morgen, for som Gud klæder markerne, vil han endnu mere klæde os.

 

De skønne blomsterenge

og agrene på rad,

de grønne urtesenge

og skovens friske blad

skal alle os påminde,

hvor Gud er rig og from,

der lader nåden rinde

og række året om.

          I. Kolmodin

 


 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002