FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
4. Maj

Gud som skaberen


 

Sal.146,5-6: ”Salig den, hvis hjælp er Jakobs Gud, hvis håb står til Herren hans Gud, som skabte himmel og jord, havet og alt, hvad de rummer, som evigt bevarer sin trofasthed.”

 

Det er ikke tilfældigt, at nogle af de bibelske skikkelser henviser til Gud som skaberen i deres bøn. Det fortæller os, at de har Guds skaberkraft som udgangspunkt i deres råb efter hjælp. Den Gud, der kan skabe en verden med mikrokosmos og makrokosmos, han kan selvfølgelig også gribe ind i menneskelige relationer.

 

Vi har eksemplet med kong Ezekias, der er omringet af en hær på 185.000 kampklare soldater. Som en sidste udvej går han op i Templet og lægger fjendens trusselbrev frem på alteret, idet han anråber sin Gud. Han beder: ”Hærskarers Herre, Israels Gud, du, som troner over keruberne, du alene er Gud over alle jordens kongeriger. Du har skabt himlen og jorden. Vend dit øre til og hør, Herre! Åbn dine øjne og se, Herre! Hør alle de ord, Sankerib har sendt for at spotte den levende Gud.” Es.37,16-17.

Vi har profeten Jeremias, der også anråber Gud med lignende ord: ”Ak, Herre, Herre, du har jo skabt himmelen og jorden ved din vældige styrke og din udstrakte arm, intet er dig for underfuldt.” Jer.32,17.

 

Det er altid trosstyrkende at blive mindet om Gud, som har skabt alt også kan skabe udgang for enhver tænkelig situation.

 

Forleden (den 1. maj) skulle jeg lige have luftet ud i vores to udstillingspavilloner og var igen vidne til ét af naturens undere. I den ene pavillon fik jeg øje på en sommerfugl, som havde overvintret i vindueskarmen. Forsigtigt tog jeg den med ud i lyset og anbragte den på et bord. Den var noget fortumlet, men pludselig bredte den vingerne ud og lod dem gennemvarme af solen. I næste øjeblik var den på vingerne og fløj ud i forårsvarmen. Jeg nåede dog at tage nogle billeder af den og blev klar over, at det var den smukke påfugleøje, jeg havde haft som gæst.

 

Det forunderlige er, at den i ca. 8 måneder har siddet på et sted uden at tage føde til sig, og når tiden så er inde, har den kræfter nok til at flyve rundt i sit rette element. Forrige vinter overvintrede den som puppe, så man kan vist godt sige at den får lov til at opleve ”et nyt forår”.

 

Jo, vi må godt undre os over Guds forunderlige skaberværk og samtidig tænke på, at naturens Gud også er troens Gud. Når han kan skabe det liv, som en sommerfugl gennemlever, så kan han også skabe muligheder i vore liv.

 

I øvrigt har jeg igennem mange år været vidne til sommerfuglens ”Nye forår”, og det blev da også engang til et lille eventyr, som kan læses på hjemmesiden www.eventyr-online.dk

 


 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002