FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. april


Fortæl det, så det kan forstås af alle, ung som gammel.


 

Hab. 2,2: ”Det, jeg viser dig, skal du skrive ned, tydeligt og klart, så det er let at læse.”

 

Gennem alle tider har mænd og kvinder følt sig tilskyndet til at skrive det ned, som har inspireret dem. I bibelverset til Dagens Ord er der en opfordring til at skrive aktuelle budskaber ned. Og godt at Habakkuk adlød, for i dag kan vi drage nytte af alt det, han så og troede.

 

Jeg vil også gerne i al beskedenhed - ud fra mine forudsætninger - bringe opmuntringer videre igennem det skrevne ord. Det er blevet til masser af andagtsbøger, som er nået vidt omkring.

 

Gud har på en særlig måde velsignet ”Slip glæden løs”, som nu er genoptrykt, men også mine fortællinger er blevet læst og oplæst i mange sammenhænge.

 

Den gode fortælling har i generationer altid bevaret sin friskhed. Tænk blot på ”Den lille pige med svovlstikker” af H.C. Andersen, ”Rødhalsen” og ”Flugten til Egypten af Selma Lagerlöf, ”Tråden over fra” af Johannes Jørgensen og ikke mindst ”Løven, heksen og klædeskabet” af C.S. Lewis, som i en høj alder skrev denne herlige fortælling om landet Narnia. Fortællingen er mættet med paralleller til Jesu frelsegerning. Både den bibelkyndige og den mere uvidende læser føler sig tryllebundet af fortællingen, der så tydeligt berører kampen mellem det onde og det gode. Levende fortællekunst går aldrig af mode.

 

Men den største fortæller er dog Jesus, der gennem sine unikke lignelser får sat alt på plads. I sine lignelser leverer han mange fuldtræffere, som mennesker ikke kunne løbe fra. Lignelsen indfangede dem og gav dem noget at tænke over. I Mark. 4,2 står der rammende: ”og han lærte dem mange ting i lignelser.” Tænk blot på de uopslidelige ”Den fortabte søn” og ”Den barmhjertige samaritaner”.

 

Jo, Jesus var mesterfortælleren og brugte sine lignelser for at fange folks opmærksomhed. Mange lyttede med, men andre følte sig så ramt, så de måtte gå.

 

Vi er også sat til at fortælle og bringe de gode nyheder videre, og formår vi så sætte budskabet ind i en pædagogisk ramme, må vi benytte os af det. Bibelen indeholder flere missionsbefalinger. Vi har den kendte fra Matt.28,18-20 om at gå ud i alverden. Men rundt omkring i Bibelen finder vi forskellige missionsbefalinger formuleret af profeterne. Én af dem finder vi i Salme 96, hvor David tre gange opfordrer til at fortælle om Gud. Tredje gang lyder det: ”Råb det ud blandt folkene. Herren er konge!” Jo, David ved godt, hvad det drejer sig om.

 

I vore dage gælder Davids ord ikke mindre. Mange har taget opfordringen op og fortæller om kong Jesus, den barmhjertige og udødelige konge. Må vi hver især få nåde til at formidle evangeliet på en måde, så det forstås af alle mennesker.

 

Jeg vil gerne henvise til bogen ”Skagenrosen og andre fortællinger”. Den indeholder 14 fortællinger, hvor jeg ”peger på Jesus”. Køb bogen. Tænk på det i forbindelse med sygehusbesøg, fødselsdag, jubilæum, bryllup og ikke mindst nu i konfirmatonstiden. Den er en oplagt konfirmationsgave. http://lohse.dk/skagenrosen-og-andre-fortaellinger.html - Tlf. 7593 4455.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Navnet Jesus Blekner Aldri

Oslo Gospel Choir


 

 

   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002