FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
27. Maj

Bibelens Maria Magdalene


 

Johs.20,18: ”Så går Maria Magdalene hen og forkynder disciplene: ´Jeg har set Herren´”

 

Vi kender Magdalenes herlige vidnesbyrd fra opstandelseshaven. Et herligt sandt og harmonisk vidnesbyrd om den opstandne Kristus, som alle troede var borte for stedse. Men den sande kærlighed, som Jesus repræsenterede 100% kan ikke dø. Den lever videre i dag og sender sin varme ud fra Guds tronstol. Jesus lever!

 

I dag bliver det sande vidnesbyrd forplumret og undergravet af Dan Browns fantasiverden i bogen ”Da Vinci mysteriet”. Kirken er en stor sammensværgelse, påstås det, og Bibelen er dens drejebog. En stor fantasiverden lægges åben for de læsere, der har mod på at gå i gang med Dan Browns tykke bog. Men sandheden kender forfatteren ikke, for den åbenbares ved Helligånd og omvendelse. Ikke så sært, at Paulus må skrive: ”For de vantro, hvis tanker denne verdens gud har slået med blindhed, så de ikke skuer ind i det lys, der stråler fra evangeliet om Kristi herlighed, han, som er Guds billede.”

 

Beklageligvis gøres Jesus i bogen til et almindeligt menneske, der gifter sig med Magdalene og sammen får de en datter, hvis efterkommere skulle have siddet på den franske trone. Ak, ja, der hvor man ikke vil sandheden, dér pibler løgnen ind som vand i en utæt båd.Heldigvis findes der herlige vidnesbyrd om Magdalene i Bibelen. Og de vidnesbyrd løfter Magdalene op som en sand troende discipel, der har fået al synd tilgivet og derfor må være i nærheden af den kærlighed, der formår så meget. Fortvivlelsen hos hende var total, da hun må stå ved Jesu kors og overvære ”tæppefald” for 3 års virke. Men med opstandelsen triumferer Jesus over alt og alle, og Maria Magdalene står som det sande vidne om opstandelsen. Godt, vi har dette vidnesbyrd at bygge på og ikke en forfatters syge fantasiverden.

 

Godt, at vi også har ydmyge og dygtige kunstnere, som kan forme et sandt billede af Maria Magdalene.

 

Forleden stod jeg overfor en korsfæstelsesscene, som gjorde et stærkt indtryk på mig. Det var i en lille kirke i Midttyskland. En billedskærer havde skåret alle figurer ud i lærketræ, og kunstværket stod så levende for beskueren, at man måtte begejstres. Jeg var aldeles tryllebundet af figuren, der forestillede (eller levendegjorde) Maria Magdalene. Det så ud som om, at hun i næste øjeblik kunne rejse sig og sige: ”Jeg ved, at alt er sandt fra Jesu mund, jeg vil også opleve morgenrøden”. Jeg ville gerne tæt på kunstværket og spurgte derfor den tilsynsførende i kirken, om jeg måtte fjerne det røde tov mod, at hun fik en euro. Det var der ingen problemer i, så jeg fik lov til at gå tæt på Maria Magdalene, et sandt kunstværk, hvor kunstneren med dyb respekt for det religiøse, dyb ydmyghed og kunstsnilde har formået at formidle den bibelske Maria Magdalene.

 

Lad os slutte denne andagt med en Maria Magdalene-replik fra filmen ”Jesus af Nazaret”, som også formår at give et godt og sandt billede af hende. I filmen ser vi Maria Magdalene møde de skeptiske disciple. De beskylder hende for at være både overspændt og træt, men så siger hun de fantastiske kloge ord: ”Jeg har grædt ved Jesu fødder, hvorfor skulle han så ikke vise sig for mig”. Ja, her har vi sandheden. I det øjeblik Dan Brown får grædt ud ved Jesu fødder, vil han forkaste sit makværk.

   

 


 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002