FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. april


Se til himmelens fugle

 

Matt.6,26: ”Se til himmelens fugle; de sår ikke og høster ikke og samler ikke i lade, og dog giver jeres himmelske Fader dem føde; er I ikke meget mere værd end de?”

 

Vi kan have megen fornøjelse af at kigge på fuglene omkring os. Lige uden for vores køkkenvindue har jeg fulgt solsortens redebyggeri. Det tog bare en formiddag, så var reden bygget op. Nu skal den kun finpudses, men det klarer solsorten også. Reden er bygget et godt sted, på en hylde lige under vores terrassetag, godt skjult for blæst og regn. Det er hunnen, der bygger reden. Hannen sidder blot et stykke derfra og nyder sin status som han. Lidt uretfærdigt, men sådan er der så meget.

 

Lige ved siden af solsortereden har et gråspurvepar indrettet sig i en mejsekasse. Også de har haft travlt med at samle strå, men de hjalp hinanden. Se, det er sådan, det skal være. I februar måned havde jeg travlt med at bygge redekasser til stære og mejser, og jeg må sige, at vi har fået nye beboere, men 11 ”designede” redekasser virker nok også indbydende.

 

Jo, det er faktisk rart at have fugle omkring sig. Nær ved redekasserne har jeg et foderbræt, som selvfølgelig er anbragt lige ud for køkkenvinduet. Her sker der en hel del. Noget af det smukkeste, jeg har oplevet, er solsortesamtaler tidlig om morgenen (ved 4-5 tiden). Det er næsten som et helt eventyr. En smuk symfoni af stemmer, fra tagryg til tagryg og fra trætop til trætop. Jo, det skal opleves. Det gav mig i øvrigt inspiration til ét af mine eventyr, hvor en solsorthan samtaler med et bøgetræ. Eventyret hedder Munkebjergbøgen.

 

Dagens ord handler netop om de vidunderlige vingede skabninger. Det er Jesus magtpåliggende at få vort blik rettet mod dem for at bekæmpe ubekymrethed og frygt. ”Se til himlenes fugle”, siger han. Gud sørger jo for føde til dem, hvor meget mere vil han så ikke sørge for os i vores hverdag. Et herligt løfte, som vi må minde hinanden om at huske på. Jesus advarer flere gange mod den farlige bekymrethed, og understreger for os, at ”jeres himmelske Fader ved, hvad I trænger til.” Det må vi holde fast ved I dag.

 

Vej har du alle steder,

dig midler fattes ej,

kun nåde du udspreder,

kun lys er al din vej.

Din gerning kan ej hvile,

ej standses kan dit fjed,

når du til os vil ile

med hjælp og bistand ned.

                  Poul Gerhardt

 MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002