FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
20. april


Det var skræp, der lød


 

Hebr. 4,12: ”For Guds ord er levende og virksomt og skarpere end noget tveægget sværd; det trænger igennem, så det skiller sjæl fra ånd og marv fra ben og er dommer over hjertets tanker og meninger.”

Fra Danmarkshistorien har vi en spændende fortælling om kong Vermund og hans søn Uffe hin Spage. Situationen er den, at Uffe skal kæmpe mod to mænd på en ø i Ejderen for at redde Danmark. Uffe er villig til at kæmpe, men mangler et våben.

Faderen finder nu sit eget sværd ”Skræp” og giver det til Uffe, idet han siger, at det er det stærkeste sværd, han kan opdrive. Selv har Vermund vundet mange sejre med sværdet.

Historien fortæller videre, at kongen sætter sig ved flodbredden for at holde sig underrettet om kampen. Han kender lyden af sit sværd og lytter opmærksomt. To gange hører han lyden, og to gange udbryder han: ”Det var skræp, der lød!” Vermund konkluderer dermed, at Uffe må have sejret over de to fremmede.

Denne historie fra historiens barndom indeholder vigtige elementer, som kan bruges i vor hverdag. Vi bliver også sat ind i en kamp, men vor himmelske far overdrog os det stærkeste sværd, som er Guds ord, ja, det er oven i købet skarpere end noget tveægget sværd. Jesus brugte flittigt dette sværd. Han svingede sværdet over for fjenden i ørkenen og sejrede. Han svingede det på korset og vandt en evig sejr.

Jo, Guds ord er det sværd, vi er sat til at anvende hver dag. Lad os ikke skamme os over det, men bruge det flittigt, selv om det for nogle virker lidt for voldsomt. Lad os mere tage hensyn til ham, der har givet os det, end til dem, for hvem Gudsordet ikke er god tone.

En dag ringede en af mine venner og sagde: ”Jeg har et par ord!” Jeg lyttede og blev opmuntret af alle ordene.

Det første var: ”Løft i al jeres færd troens skjold, hvormed i kan slukke alle den Ondes gloende pile” Ef. 6,16.

Det næste var: ”Så skal da min Gud, rig som han her, herligt i Jesus Kristus, fuldt ud give jer alt, hvad I trænger til” Fil.4,19. Et herligt ord, som kan skyde enhver tvivl i sænk. Det er et af de ord, vi må trække på, når trosskridtene skal tages.

Det tredje ord var: ”I er en udvalgt slægt, et kongeligt præsteskab, et helligt folk, et ejendomsfolk, for at I skal forkynde hans guddomskraft, han som kaldte jer ud af mørket til sit underfulde lys.”

Et godt ord at tage frem, når mindreværdet stikker hovedet frem. Jo, vi er noget i Kristus. Vi er en udvalgt skare.

Efter samtalen kunne jeg udmærket have sagt: ”Det var skræp, der lød”, for det var suset fra den himmelske verden. Jeg kendte ordene, men nævnt over telefonen blev de igen til liv for en tørstende sjæl. Ordene skabte tro og kom ned i hjertet, hvor de hørte hjemme.

Uffe reddede Danmark ved at bruge sin fars sværd. Vi kan også redde Danmark ved at bruge vor himmelske fars sværd. Lad os tale om Guds ord, lad os skrive om det.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkThe Kingdom

Starfield "The Kingdom" Official Music Video


 

 

 

Oh Oh Oh
We have come to testify
Oh Oh Oh
Our God is surely great
Oh Oh Oh
His love is like a river wide
Oh Oh Oh
So let everyone beneath his skies
Lift their voice and sing

For the kingdom of our God
Carries on
Carries on
Carries on
Oh Oh Oh
His kingdom is inside of you
Oh Oh Oh
It's everywhere you are
Oh Oh Oh
Celebrate your life made new
Oh Oh Oh
Come on let his freedom bloom
Lift your voice and sing

For the kingdom of our God
Carries on
Carries on
Carries on
Everybody sing, "Hallelujah"
   

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002