FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. maj


Bag lukkede døre


 

Johs. 20,19: ”Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem: ´Fred være med jer!´ ”

 

Igen et herligt og trosstyrkende bibelord, som vi kan standse op ved.

 

Disciplene er fyldt med frygt på grund af Jesu korsfæstelse og død og ikke mindst på grund af jødernes had til Jesus-vejen. De har åbenbart fået en hilsen fra Maria Magdalene, som havde hørt Jesus sige: ”Jeg stiger op til min far og jeres far, til min Gud og jeres Gud”, og så alligevel tør de ikke forlade deres skjulested, fordi frygten stadig binder dem.

 

Da sker det, at Jesus kommer til dem bag de lukkede døre og siger sit vidunderlige og beroligende ”Fred være med jer!” Han viser dem sine hænder og side for at komme deres frygt og tvivl i møde. Og resultatet udebliver ikke – de bliver glade – og Jesus gentager sin hilsen ”Fred være med jer!”.

 

Se, det er ord, vi kan bruge i enhver situation i vore liv. Vi kan også frivilligt eller ufrivilligt befinde os bag lukkede døre. Det kan være arbejdsløshed, sygdom, skilsmisse, dødsfald i familien eller noget helt femte. Men midt i vor indestængthed kan Jesus dukke op og lyse sin vidunderlige fred over os, så livet bliver til at holde ud.

 

Jesu fred betyder, at de lukkede døre, som vi kan stirre os trætte på, pludselig kan åbnes på klem, så vi ser håbet glimte i det fjerne. For Jesus ønsker ikke at vi skal bukke under bag ”vore lukkede døre”, han ønske at rejse os, han ønsker at give os nyt mod og nyt håb, og det får vi ved at lytte til hans fredshilsen med hjertet. Da formår han at åbne de lukkede døre i vort hjertekammer, så vi trods alle prøvelser, ser evangeliet i hele dets dybde. Og det er jo et svar på Paulus´ nød, at ”Kristus må bo ved troen i jeres hjerter, og at I må blive rodfæstede og grundfæstede i kærlighed, så at I sammen med alle de hellige må kunne fatte, hvor stor bredden og længden og højden og dybden er, og kende Kristi kærlighed, som overgår al erkendelse, så I kan fyldes med hele Guds fylde.”

 

Ja, måtte vi erfare sandheden i ordene fra den kineser, der i 20 år havde opholdt sig i fængsel for sin tros skyld, og ved befrielsen kunne sige til de nysgerrige: ”Opholdet har været hvedebrødsdage sammen med Jesus”. Han oplevede Jesus træde ind bag lukkede døre.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHallelujah Jesus is Alive

med Ron Kenoly


 

 

 

Hallelujah
Jesus is alive
Death has lost its victory
And the grave has been denied
Jesus lives forever
He's alive! He's alive!


 
He,s the Alpha and Omega
The first and last is he
The curse of sin is broken
And we have perfect liberty
The lamb of God is risen
He's alive, He's alive!

Jesus is alive!
   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002