FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
18. april


En skulpturs mange ansigter


 

1. Mos. 37,31-33: ”Så tog de Josefs kjortel og dyppede den i blodet af en gedebuk, som de slagtede, og de sendte ærmekjortelen hjem til deres far med et bud: ’Den har vi fundet; se efter om det ikke er din søns kjortel’. Da så han efter og udbrød: ’Det er min søns kjortel! Et vildt dyr har ædt ham! Josef er visselig slået ihjel.’ ”

 

Min nyeste skulptur forestiller patriarken Jacob, der får udleveret Josefs kjortel og bliver dybt fortvivlet. Han havde jo sat sit håb til Josef, der ligesom skulle føre familiens ære videre, men nu er det hele slut.

 

Vel, vi kender historien og ved, hvor lykkeligt den ender. Josef får virkelig lov til i kraft af tjenesten hos Farao at føre velsignelsen videre. Beretningen om Josef er fyldt med drama og fortæller på en spændende må, hvordan Gud kan vendte det onde det til gode – også fordi han har magten til at trække i hundrede tusinde usynlige og synlige tråde.

 

Uden at nævne skulpturens titel har jeg under min rundvisning i Galleri Bibelland for sjov skyld spurgt gæsterne om, hvem skulpturen kunne forestille. Mange er gået med på spøgen, og jeg har virkelig fået fine forslag.

 

1) Fodvaskningen. En foreslog, at det kunne være Jesus, der bøjer sig dybt ned for at vaske disciplene fødder – og sidder med håndklædet i hænderne.

 

2) Fiskedræt. En anden foreslog, at det kunne være en fisker som sidder med sit net. Tilsyneladende har han ikke fanget noget, for han sidder bedrøvet og kigger frem for sig.

 

3) Peter i graven. En tredje foreslog, at det kunne være Peter, der som den første når ind i graven og tager det sammenlagte ligklæde i hænderne, mens han undrende kigger fremad.

 

4) Gideon med fåreskindet. En fjerde foreslog, at det kunne være Gideon med fåreskindet.

 

Vi lige her repetere historien, da den er stof til eftertanke for os alle. Vi kan og bør alle få Gud til at stadfæste og bekræfte, hvad hans vilje er med os, så vi ikke kommer på afveje, men nøje ved, at vi er i Guds plan.

 

Gideon har fået et stærkt kald fra Gud, men for at være helt sikker på, at Gud nu også mener det, foreslår Gideon Gud, at give ham et tegn. Gideon forslår, at han kan lægge et fåreskind frem på jorden, og falder der så kun dug på skindet - og ikke på jorden - i løbet af natten, må det være Gud, der således stadfæster og bekræfter.


Underet sker, men Gideon er ikke helt tilfreds med tegnet, så nu foreslår han, at det kun må falde dug på jorden og ikke på skindet. Også det under sker. Først nu er Gideon overbevist om, at Gud vil udøve den overordnede kontrol, når han nu går i krig mod midjanitterne.

 

Herligt når en skulptur kan få så forskellige associationer. Det er jo netop fascinationen med et skulpturelt udtryk, at det bliver tolket så forskelligt.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
I Choose Jesus

En Moriah Peters' studie version - samt en akustisk live udgave


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002