FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
22. september


Tro og håb


 

5. Mos.28,12: ”Herren skal åbne dig sit rige forrådskammer, himmelen, for at give dit land regn i rette tid og for at velsigne alt, hvad du tager dig for.”

 

Det er godt, at vi har en bibel, der er fyldt med Guds løfter. Vi må igen og igen pege på dem, for de er med til at skabe ny tro og nyt håb.

 

Abraham, de troendes far, havde blot ét løfte, og det var nok for ham. Det står så fint om ham, at ”han troede med håb mod håb… og uden at svækkes i troen kunne han se på, at hans legeme allerede var udlevet (han var nær hundrede år), og at Saras moderliv var udlevet; på Guds forjættelse tvivlede han ikke i vantro, men han blev styrket i troen og gav Gud æren, fuldt forvisset om, at det, Gud havde sagt, havde han også magt til at gøre.”

 

Se, det er tro, og så forstår man også, hvorfor han blev kaldet ”De troendes fader”. Han havde et fast forankret ståsted, nemlig Guds løfter, og intet kunne rokke ham derfra, selv om omstændighederne talte stik imod. Hans tro blev ikke gjort til skamme. Han fik det, som Gud havde lovet, nemlig en søn, som kunne føre slægten videre.

 

Bibelverset til Dagens ord Andagten er også et af Bibelens stærke løfter, et løfte, som vi må huske, fordi det på en særlig måde peger frem mod Den nye Pagt, hvor vi hører om Jesus, der, som den åbne dør, viser os himmelens rige forrådskamre.

 

Gud ønsker at åbne sit rige forrådskammer for os, og det viste han ved at sende sin søn til vor jord. Han alene havde nøglen til Guds forrådskamre, som indeholder nok nåde til alle mennesker til alle tider.

 

Da han sagde ”Det er fuldbragt” åbnede han døren på fuld gab til Guds store skatkamre. Her er nåde for enhver synder, og her er trøst for enhver mismodig, og her er selvværd for enhver, der føler mindreværd.

 

Ja, her er alt, hvad det genfødte menneske længes efter: Hvile, ro, omsorg, ømhed, lægedom, tilgivelse og ikke mindst mening med livet.

 

Lad os huske, at et hvert løfte er underskrevet med Jesu forsonende blod. 

 

Indlednings bibelverset til i dag siger endvidere, at Gud vil give os det, vi behøver, ”til rette tid”. Det er her, vi alt for ofte med vor vantro er utålmodige.

 

Vi regner med, at Gud skal handle her og nu, men ofte fører Gud os ad omveje for at give os sin velsignelse. Abraham måtte vente længe, før han så Guds løfte opfyldt for sine øjne.

 

Bøn:

Herre, vi takker dig, fordi du gennem Jesus

har åbnet dine forrådskamre,

ikke fordi vi blot skal betragte dem,

men fordi vi skal rive dem til os

med troens faste overbevisning.

Tak, at du i din time vil give os det,

vi behøver for at fuldføre din gerning.

                                                Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGood Morning

af og med Mandisa


 

 

 


 

 
   

September 2018. Vælg dato:

 
 
 
 
 Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002