FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. september


GravlæggelsenIndtryk fra en Rhintur 3

  

Mark.16,1: ”Da sabbatten var omme, købte Maria Magdalene og Maria, Jakobs moder, og Salome vellugtende salver for at gå hen og salve ham.”

 

I Mainz besøgte vi domkirken, som indeholder en del gravmonumenter over kirkens mange biskopper. Den første biskop hed Bonefatius. Han blev efterfulgt af 47 andre. Kirken er bygget med Skt. Peters domkirke i Rom som forbillede, for Mainz ville nemlig også have sit religiøse magtcentrum ligesom Rom.

 

Det første øjet bliver draget imod inde i kirken er de to kor, et i hver ende. Dernæst de mange biskoppelige gravmonumenter og flotte vægmalerier over Jesu liv.

 

I et sidekapel blev min opmærksomhed draget af en flot skulpturgruppe over Jesu gravlæggelse. En kustode gjorde mig opmærksom på kunstværket og fik mig placeret lige foran. Andre sad også stille og iagttog sceneriet, som mindede mig om en filmscene. Kustoden forklarede, at kunstværket var elsket af mange. Det var også en af grundene til, at han fjernede tovværket, så enhver kunne placere sig på en bænk, meditere og bede.

 

En klog mand har sagt, at troen kommer af det der høres og af det, som ses. Og manden har jo ret, for et kunstværk kan formidle et stærkt budskab uden at bruge ord.

 

Kunstnerens intention har været at gøre gravlæggelsen af Jesus så levende som muligt. Og som udøvende kunstner måtte jeg overgive mig. Kunstneren har med skulpturgruppen skabt en fortælling, som taler til de dybeste lag i sindet.

 

Kustoden gjorde mig opmærksom på, at personen ved hovedgærdet er Peter, der bedrøvet kigger ud til den ene side. Han forstår ikke, hvad der sker. Personen ved fodenden er Jakob, der uden at vakle betragter Jesu lig.

 

Nærmest Jakob står Maria Magdalene med sin salvekrukke og er klar med salven. I midten har vi Maria, Jesu moder, der febrilsk folder sine hænder, mens hun betragter Jesus. Bag ved hende står Johannes med sin trøstende hånd på Marias overarm. Tæt på Peter står Salome, også parat til at salve Jesu legeme.

 

Da kustoden opdagede, at jeg var optaget af skulpturgruppen, lod han mig komme tæt på den ved at fjerne endnu et tov. Her kunne jeg nærstudere personerne, og det gjorde oplevelsen mere intens.

 

Kunstværket er udført i 1500-tallet og har med sin placering talt til masser af mennesker. Jeg oplevede det hele som en filmscene, hvor mit blik skiftede fra person til person. Personerne blev levende, så stærk var oplevelsen, at jeg havde svært ved at frigøre mig fra stedet. Jeg måtte lige endnu engang lade personernes følelsesregister opbygge min tro.

 

De tre disciple og tre kvinder har haft det svært. Dødens gru og stilhed har også påvirket dem, og ubesvarede spørgsmål og håb har fyldt deres sind. Men håbet vandt til sidst.

 

”Frygt ikke! Jeg er den første og den sidste og den, som lever; og jeg var død, men se, jeg lever i evighedernes evigheder, og jeg har dødens og dødsrigets nøgler.” Johs. Åb.1,18


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Adoration

Worship Lovsang med Brenton Brown


 

 

 

We bow our hearts we lift our hands
we turn our eyes to you again
And we surrender to the truth
that all we need is found in You

Receive our adoration
Jesus lamb of God
Receive our adoration
how wonderful you are

We choose to leave it all behind
and turn our eyes towards the prize
the upward call of God in Christ
you have our hearts Lord take our lives
 
Receive our adoration
Jesus lamb of God
Receive our adoration
how wonderful you are

Every soul you´ve saved sings out
everything you´ve made resounds
all creation´s standing now
lifting up your name
We´re we´re joining in the angel´s song
we´re gathered to your ancient throne
children in our Father´s arms
shouting out your praise
   


September 2018. Vælg dato:

 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002