FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
25. september


Gud bærer


Hermed indtryk fra en Rhintur – udpluk fra en morgenandagt Gert Grube holdt om morgenen den tredie dag.

 

Sal. 68,20: ”Fra dag til dag bærer han vore byrder.”

 

Vi havde allerede haft to herlige dage med masser af oplevelser og masser af vand. I tirsdags fik vi en flot sejltur på Rhinen, hvor vi så floden sno sig mellem smukke landskaber med små idylliske landsbyer, borge og masser vinmarker. Fra Lorelay-klippen fik vi den helt store belønning – en herlig udsigt. Ren flodidyl.

 

På andendagen havde vi en skøn bustur langs Mosel-floden med masser af synsindtryk. Solen, der glimtede i vandet og skinnede på de frodige vinmarker. Herligt. Det ene panorama afløste det andet. Det hele kulminerede ved Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel mødtes. En ekstra belønning var udsigten fra det store mindesmærke, hvor man næsten følte, man stod og så ud over stævnen på et stort skib.

 

Vand gør noget ved én. Det stemmer sindet positivt. Vand kan skabe glæde. Det erfarer man, når man efter en (frivillig) lang travetur på 5 km har mulighed for at gå ind under en bruser. Mange er også glade for en dukkert.

 

Jeg har også selv været glad for at svømme, men da jeg for nogle år siden ville genopleve svømningens glæder, viste det sig, at jeg fik vand i knæet. Ja, det lyder jo lidt komisk, men sandt var det. To gange fik jeg suget vand ud via en tynd nål.

 

Nu holder jeg lav profil med svømning, men derfor kan man jo godt hente visdom fra en god svømmer, der samtidig er profet. Det er Ezekiel, der fortæller om en tur i vandet.

 

Han fortæller - først nåede vandet ham til anklerne, så til knæene og til hofterne, men pludselig kom der en strøm, som han ikke kunne vade over, for vandet gik for højt. Til sidst måtte han svømme over.

 

Et udmærket billede på menneskelivet. Der findes nemlig situationer, hvor vi har det som Ezekiel, vi er kommet ud på for dybt vand og føler, at vi går under. Gid man da kunne svømme på livets hav. Det er muligt, for Gud ønsker, at vi skal holdes oppe.

 

Lad os blive i billedet. En svømmelærer sagde til sin elev, der havde problemer: Betro dig dog til vandet, det kan bære!” På samme måde med Guds løfter. De kan bære! Blot skal vi huske at bevæge ”bønnens arme”

 

En af svømningens nybegyndere fik sagt: ”Da jeg glemte at bevæge armene, sank jeg.” Her er det lidt, vi må gøre. Vi må bevæge bønnens arme, samtidig med, at vi betror os til Guds løfter.

 

Lad os tage et godt løfte til os fra Es.46,4:

”Til alderdommen er jeg den samme, jeg bærer jer til hårene gråner. Ret som jeg bar, vil jeg bære JEG, JEG vil bære og redde.” fire gange står der om at bære- og 5 gange JEG. Så her har vi et løfte, som vi kan betro os til samtidig med, at vi beder. Gud bærer, når vi beder.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkTaste of Eternity

af og med Bellarive


 

 

 


 

 
   

September 2018. Vælg dato:

 
 
 
 
 Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002