FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagter
Oktober måned


Oktober 2021. Vælg dato:

 
 
   

Bemærk herunder

Månedens Andagt - Oktober

Helligåndens opgave

 

Johs. 14,26: ”Men Talsmanden, Helligånden, som Faderen vil sende i mit navn, han skal lære jer alle ting og minde jer om alt, hvad jeg har sagt jer.”

 

Helligåndens fornemste opgave er at tage Guds ord og bære det ind i menneskehjerter, så det bliver personligt. Ud fra ordet skaber den troen i vore hjerter, så troen får lov til at være besluttende for bestemte handlinger.

 

Vi har beretningen om den kongelige embedsmand, som i sin nød beder Jesus om hjælp over for sin søn, som ligger for døden. Manden siger til Jesus: ”Herre! kom før min lille dreng dør.” Jesus svarer med blot fem ord: ”Gå hjem, din søn lever.” Disse fem ord er nok til, at der skabes tro hos embedsmanden. Han tror på ordene og går hjem, og hans tro bliver ikke gjort til skamme. Hans søn bliver rask.

 

Også i dag kan ord fra Bibelens blade skabe tro, for troen kommer som bekendt af det, der høres. Vi må bede Gud om at plante et ord i vore hjerter og ladet ordet finde muldjord nok til at vokse i. Vi kan i vor nød bede Gud om at give os et løfte, som vi netop trænger til i en given situation.

 

Vi kan tage vor bibel frem og bede Gud om at give os et afsnit, som kan give os tro og fred. Vi kan tage et mannakorn fra vor mannakornæske og bede Gud om netop det, vi trænger til. Vi kan bladre i vor salmebog og bede Gud om at give os de strofer, som kan løfte os op. Vi kan også tænde for morgenandagten (kl.8,10) fra Domkirken i København og lytte med. Pludselig kan der dukke et ord op, som er balsam for sjælen. Ja, vi kan jo også tage i kirke på søndag og stille lytte med på episteltekster og prædiken. Mulighederne er mange, og det må vi sige tak for.

 

En dag tog jeg min mannakornæske frem, og i tro bad jeg Gud give mig et troens ord, som kunne give mig tro og fred i en bestemt situation. Da jeg læste henvisningen blev mit hjerte stille. Ordet skabte den tro og den ro, jeg havde brug for. Helligånden tog simpelthen det ord og bar det ind i mit hjerte.

 

Ordet var fra 5. Mos.31,6: ”Vær frimodige og stærke, frygt ikke og forfærdes ikke for dem; for Herren din Gud vil selv drage med dig; han vil ikke slippe og ikke forlade dig!”

 

Giv Helligånden arbejde! Læs i Bibelen!