FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. september

Hvad bøn formår


 

Jer. 31,9: ”Mens de ydmygt beder, leder jeg dem.”

 

”Alt det Gud gør, det gør han som svar på bøn”, sagde John Wesley.

 

Gud regner med vore bønner. Han satte faste love for universitet, og alle planeter bliver holdt på plads ved hjælp af disse love. På jorden er hvert døgn blevet lidt mere end 24 timer – et faktum, som enhver kan stole på. Alt er blevet skabt i fuldkommen orden. Gud skabte ikke fisken før vandet, og dyrene blev ikke skabt før græsset.

 

Universets højeste lov er ”loven om bøn”. Loven om bøn er den lov, som retfærdiggør guddommelig indgreb. På grund af den kan Gud sætte sin vilje ind på en retsgyldig måde.

 

Et par eksempler:

 

Det var blevet profeteret om Israels udfrielse fra Egypten, men det var først da folket begyndte at bede, at Gud sendte Moses.

 

Peter i fængslet. Kong Herodes dræbte Jakob og arresterede Peter. Flere soldater vogtede ham for at forhindre flugt. Det var meningen, at Peter skulle lide samme skæbne som Jakob, men først efter påske. Menigheden var i choktilstand. De havde sikkert ventet, at Herodes havde løsladt Jakob, eller at han skulle blive udfriet på mirakuløs vis, men det skete ikke. Jakob var dræbt og Peter i fængsel. Hvad skulle de gøre?

 

Nogle foreslog bøn. De samledes i et hjem og holdt bønnevagt dag og nat, - og så et par dage senere skete det. Midt om natten kom en engel ind i Peters celle, løste ham og førte ham ud i friheden. Grunden til Peters udfrielse var helt sikkert menighedens målbevidste bøn. Deres bøn fik Gud til at bevæge sin hånd.

 

Ja, selv jordens sikre rotation kan brydes ved bøn. Da Josua for alvor var i knibe over for fjenden, bad han: ”Lad solen stå stille over Gibeon – månen standse sin bane over Ajjalons dal!” Og Josuas bøn blev hørt. Solen og månen stod stille, indtil israelitterne havde tilintetgjort fjenden. Ja, aldrig før eller siden har et enkelt menneskes bøn fået så vidtrækkende følger som den dag, da jordens rotation ophørte. Josua 10,12.

 

Bøn formår meget. Som der står skrevet i hos Jakob 5,16: ”En retfærdigs bøn har en mægtigt virkende kraft”.

 

Han kan forvandle alt.

Han kan forvandle alt.

Al magten min frelser jo har i sin hånd.

Ja, Han kan forvandle alt

 

Gud ser bønnerne i hjertedybet og vil aldrig glemme dem. En mor har sagt om bøn: ”Selv når jeg ikke er her mere, ved jeg, at mine bønner regner ned over mine efterkommere. Gud gemmer vore bønner hos sig, og opfyldelsen kommer, når han ser, de skal opfyldes.”  ... Godt sagt!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
What Faith Can Do

med Kutless
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002