FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. oktober


Immunforsvar mod vantro og skepsis”Vær som et pendul, som svinger fra løfte til løfte.”

 

Es. 55,3: ”Bøj jeres øre, kom til mig, hør, og jeres sjæl skal leve! Så slutter jeg med jer en evig pagt: De trofaste nådeløfter til David.”

 

En mand havde en speciel drøm. Han drømte følgende sætning: ”Vær som et pendul, som svinger fra løfte til løfte.” Se, den drøm indeholder stof til eftertanke.

Vi må som pendulet have et fast omdrejningspunkt og så være i bevægelse. Og i vores bevægelse må vi konstant være afhængige af Guds løfter. Omdrejningspunktet, vores faste udgangspunkt, er Jesu forsoningsværk. Det læser vi om hos Esajas kapitel 53 vers 5 og 10: ”Han blev såret for vore overtrædelser, han blev knust for vor brødes skyld, os til fred kom straf over ham, ved hans sår blev vi helbredt” og i vers 10: ”Når hans sjæl havde fuldbragt et skyldoffer, skulle han se afkom og leve længe.”

Omdrejningspunktet, det hvorom alting drejer sig, er det store skyldoffer, Jesus måtte bringe - for, at vi kunne stå rene og retfærdige på ”Den store dag”. På grund af dette offer står vi retfærdige for Gud, ”rene og retfærdige, himmelen værdig”, som der står i en sang. Lammets blod dækker over al synd og skyld.

Vi må aldrig miste Golgatablikket, men have et fast blik på ham, der blev alles stedfortræder. Det vil sætte os i bevægelse, det vil kalde os til mission. Og i det arbejde er vi konstant afhængig af Guds løfter, ja, det er løfterne, som skal danne basis for vor tro. Det vil sige, at enhver beslutning, enhver bevægelse mod nye mål, skal have et løfte som den bærende kraft.

Det er særdeles vigtigt at ”leve af Guds løfter”. Derfor må vi minde hinanden om de rige løfter igen og igen, for vi har fået dem for at indtage dem som føde, ja, nærmest sluge dem som profeten Ezekiel skriver: ”Menneskesøn, slug, hvad du her har for dig, slug denne bogrulle… Og jeg slugte den og den var sød som honning i min mund.” Ez. 3,1 & 3. David er inde på det samme emne: ”Hvor sødt er dit ord for min gane, sødere end honning for min mund.” Salme 119,103.

Jo, Guds løfter er sprængfyldt med åndelige vitaminer og er det bedste immunforsvar mod vantro og skepsis. Lad os her til sidst tage fat om nogle gode og trofaste nådeløfter fra Herren:

”I mine fjenders påsyn dækker du bord for mig., du salver mit hoved med olie, mit bæger flyder over. Kun godhed og miskundhed følger mig alle mine dage, og i Herrens hus skal jeg bo gennem lange tider.” Sl.23.5-6.

”Han er som et træ, der, plantet ved bække, bærer sin frugt til rette tid og bladene visner ikke: Alt, hvad han gør, får han lykke til.” Sal.1,3.

”Herren vil føre det igennem for mig, for din miskundhed, Herre, varer evindelig.”Sal.138,8.

”Så skal da min Gud, rig som han er, herligt i Kristus Jesus, fuldt ud give jer alt, hvad i trænger til.” Fil.4,19.

”Har jeg ikke sagt dig, at dersom du tror, skal du se Guds herlighed?” Johs. 11,40.

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Større er du Gud

Med Light Up Lion


 

 

 

   


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002