FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. oktoberBrug din plov


 

Har hånd du lagt på Herrens plov,

så se dig ej tilbage!

Se ej til verdens trylleskov

og ej til Sodoms plage,

men pløj din fure, strø Guds sæd!

Er jorden dig for tør, så græd!

Vil gråden kvæle røsten,

så tænk på gyldenhøsten!

 

Undtagelsesvis indleder jeg andagten med et af vore dejlige og rammende salmevers, som er skrevet af N.F.S. Grundtvig. Jeg synes, at han med sine ord indfanger billedet af en kristen vingårdsarbejder, som har fået et kald til at bruge ploven, men som kan opleve problemer undervejs.

 

Det værste, der kan ske med en plov i Guds rige, er at blive sat hen i et hjørne, fordi andre ting skal gøres. Der er jo så mange tilbud i dag, både jobmæssigt og fritidsmæssigt, og så bliver Guds vingårdshjørne forsømt.

 

Gud har en opgave til enhver. Det gælder blot om, at Gud åbenbarer den for den enkelte, som så til gengæld bør gøre fyldest i den.

 

I filmen om Narnia, som gik i biograferne for nogle år siden, ser man den hvide heks forvandle nogle af dalens rare beboere til sten. Med et lille slag med tryllestaven er forvandlingen i fuld gang - og det hele ender med en forstening.

 

Det var først, da foråret indtraf og løven Aslan vendte tilbage, at der blev givet nyt håb til de forstenene figurerer. Med et åndepust fra Aslan blev fortryllelsen ophævet, og de levendegjorte væsener var klar til kamp mod den hvide heks.

 

Det var løven Aslans stedfortrædende gerning, der gjorde en ende på heksen. Da stenalteret brast på grund af kærlighedens forløsende kraft, måtte den hvide heks vige med alle sine håndlangere.

 

Det er da også kærlighedens glød fra Jesu stedfortrædende forløsergerning, som kan forvandle stenhjerter til kødhjerter, som det står i Ez. 36,26:

 

”Jeg giver jer et nyt hjerte, og en ny ånd giver jeg i jeres indre; stenhjertet tager jeg ud af jeres kød og giver jer et kødhjerte.”

 

Se, det er Guds ånds forvandlende kraft, som kan fylde os på ny, så man tager fat i ploven og opdager, at det kolde sind og den frosne plov giver varme og velsignelse fra sig.

 

Så tag fat i den plov, som måske er hensat i et hjørne og samlet støv og måske er ved at rustne. Tag fat i ploven og pløj din fure, mens du lader Guds ord lede dig i den retning, han anviser, så du ikke fristes til skiftevis at pløje til venstre og højre efter folks meninger.

 

Vi vil afslutningsvis minde dig om, at du ikke står alene med din plov og dit pløjearbejde. Vi er alle lovet, at Helligånden vil rådgive og vejlede os.

 

Esajas 30, 20-21: ... din vejleder vil ikke mere holde sig skjult. Med egne øjne skal du se din vejleder. Med egne ører skal du høre et ord, der lyder bag dig: »Her er vejen, den skal I følge!« ...


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


The Lost Get Found

af og med Britt Nicole

 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Oktober 2016: Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
39 
 
 
 
 
 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002