FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. juni


Troens mod


 

2. Mos.2,3: ”Da hun ikke kunne skjule ham længere, tog hun en sivkurv, tætnede den med beg og tjære, lagde barnet i den og satte den ud mellem sivene ved Nilens bred.”

 

Kvinden, som er omtalt i dagens ord, hedder Jokobed. Desværre er der ikke mange, der kender hendes navn, men hendes handling er kendt over den ganske verden. Det var hende, der skjulte sin søn i en sivkurv og skubbede den ud på Nilens vande. Kong Farao havde nemlig udstedt den befaling, at alle drengebørn skulle kastes i Nilen, men Jokobed fandt på råd. Først skjulte hun ham i tre måneder, men da hun følte, at hun ikke kunne skjule ham længere, fandt hun på udvejen med sivkurven. Hun viste troens mod og blev ikke gjort til skamme. Drengen blev samlet op af en prinsesse og fik navnet Moses.

 

Jokobeds tro er så unik, at hendes handling næsten burde hugges ud i marmor. Jeg nøjedes med ler, og skulpturen står nu på min udstilling i Bibelland.

 

Under min rundvisning plejer jeg at gøre meget ud af Jokobed, netop fordi hun har det troens mod, der sætter sig op mod kongens modbydelige befaling. Jeg fletter lidt fantasi ind i beretningen og lader en nabokone stå ved Nilens bred sammen med Jokobed, der lige har skubbet kurven ud. Jeg lader samtalen udvikle sig.

 

Nabokonen: ”Hvad er du i færd med Jokobed?

Jokobed: Jeg er ved at redde min dreng?

Nabokonen: ”Er du ikke klar over, hvad der kan ske? Der kan være nilkrokodiller derude, der kan komme styrtregn, og hvad så med kurven? Og i øvrigt kan Farao have sine soldater ved bredden, for de er overalt, så det, du har gang i, er simpelthen vanvid.

Jokobed: ”Nej, jeg vil nu betragte det som tillid, for jeg stoler på min Gud, som har tilskyndet mig til denne handling. Og jeg ved, at troen aldrig vil blive til skamme.”

Og så kunne hun føje til: ”Det, der for fornuften er det glade vanvid, det er for troen den glade tillid.”

 

Se, det var lidt fantasi indblandet, men den sidste bemærkning er fra virkelighedens verden, for troen kan se noget, som fornuften ikke ser.

 

Nogle gange foretager jeg et lille eksperiment, når jeg har en niende eller tiende klasse på besøg. Jeg opfordrer eleverne til at prikke mig på skulderen efter en rundvisning og så nævne den skulptur, som har gjort stærkest indtryk på dem – og begrunde det.

 

Det har jeg fået mange gode samtaler ud af. Engang henvendte en pige sig til mig og sagde, at Jokobed-skulpturen havde gjort stærkest indtryk på hende, og hun begrundede det. Hun havde i lang tid lidt af spisevægring, og ingen formåede at hjælpe hende, hverken på efterskolen eller derhjemme. ”Men,” siger hun, ”mine forældre lagde mig i Guds arme, og en dag fik vi besøg af en præst, som salvede mig og bad for mig, og nu er jeg rask”. Og så kom hendes slutbemærkning, som jeg aldrig vil glemme: ”NOGLE GANGE MÅ VI VISE TROENS MOD”.

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
At your name

Worship med Phil Wickham, der også fortæller om denne sang der udkom på albummet "Response" - i October 2011


 

 

 


 

 
   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002