FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. juni


Troens gennembrud


 

Johs.11,40: ”Har jeg ikke sagt dig, at hvis du tror, skal du se Guds herlighed.”

 

Her har vi ét af de kendte trosord, som blev sagt af Jesus i sin tjeneste på jorden. Ordene falder i forbindelse med opvækkelsen af Lazarus. Det er Marta, der får dette dejlige svar, da hun stærkt berørt af broderens død, henvender sig til Jesus.

 

Beretningen om Lazarus' opvækkelse er én af de herligste beretninger, vi har i Det nye Testamente. Den er så fyldt med spænding, lidenskab, tro, sorg og forløsning, at man tydeligt fornemmer, at det bare er sket. Det er ikke en digters verden, vi møder, nej det er virkelighedens verden, hvor kærligheden vinder over frygt, sorg og død.

 

Begge søstre får svar af ham, der altid har svar.

 

Marta er i beretningen den mest ivrige. Hun opsøger Jesus og forklarer det forfærdelige, som er sket, at deres bror Lazarus er død. Hun er overbevist om, at Jesus formår at forvandle håbløse situationer, for han står jo i forbindelse med himmelens og jordens skaber. Hun ved også, at der er et håb forude om en opstandelse. Jesus forklarer, at han er svaret på al håb, for han er opstandelsen og livet. Der findes ingen opstandelse uden om ham.

 

Søsteren Maria bliver inddraget i samtalerne og grædende siger hun, at alt kunne være undgået, hvis Jesus havde været i nærheden af hjemmet. Jesus bliver selv involveret af stemningen, lider med de lidende og kommer til at græde.

 

Stik imod al sund fornuft og anstændighed går han hen til graven og beordrer folk til at tage stenen bort. Marta protesterer, for Lazarus har været død i 4 dage. Men her får hun svaret, som er talt til os alle: Tro, så vil du se Guds herlighed! Og Martas tro bliver ikke gjort til skamme. I sin hjælpeløshed forventer hun alt godt fra Jesus.

 

Stenen bliver flyttet, og Jesus henvender sig til sin himmelske far. I tro råber Han med høj røst: ”Lazarus, kom herud!” Han praktiserer det, som han har undervist sine disciple i. ”Hvis I har tro som et sennepskorn, kan I sige til dette bjerg: flyt dig, og det skal flytte sig.”  Og Lazarus´ døde legeme flytter sig og bliver forvandlet til en levende krop. Underet sker, og mange kommer til at tro på Jesus.

 

Beretningen skal fortælle os, at Jesus har al magten, og at han kan forvandle enhver vanskelighed og ethvert kors i vort liv til en herlig opstandelse, blot vi i vor magtesløshed rækker troens arme mod nådens trone.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
The end of the begining

Med David Phelps


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002