FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. marts

Guds ubetingede kærlighed


 

Rom. 8,37-39: ”Men i alt dette mere end sejrer vi ved ham, som har elsket os. For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre.”

 

Bibelverset til Dagens Ord er hentet fra afslutningen af det afsnit, som populært går under betegnelsen ”det kristne håbs lovsang”. Afsnittets fællesnævner er så afgjort ”Guds kærlighed i Kristus Jesus” som er uden sidestykke i livet. Der findes simpelthen ikke nogen kærlighed, som overgår det. Det er da også derfor der drives mission. Folk må blive opmærksomme på den kærlighedskilde, der strømmer fra Golgatas kors.

 

Intet kan skille os fra Guds kærlighed, jo, vor vantro og synd, men ellers er der ingen magter, som kan hindre Guds kærlighed at infiltrere hele vores væsen og tilværelse. Guds kærlighed stiller sig mellem os og alle de anklagende røster, som kan dukke op.

 

Forestil dig et retsmøde, hvor vi skal dømmes. Men rettens dommer, som er Gud selv, har gjort sig til vores sagfører og forsvarer. Da spørger Paulus: ”Hvem kan stille sig op som anklager, hvis Gud selv har stillet sig på vores side? Ingen! Paulus nærmest eksploderer i en overstrømmende glæde, fordi han har set, at Guds kærlighed er ubetinget og ubegrænset og sejrende.

 

Det er den kilde, vi skal øse af hver eneste dag. Så enkelt er det. Det gælder blot om at øse af en kilde. Vi skal ikke præstere så og så meget. Vi skal blot bøje os ned til den kilde, hvis ophavsmand bøjede sig ned til os for at række os det allerbedste. Hvad vil det så sige at øse af frelsens kilder? Det vil sige, at vi skal gøre brug af det, som er skænket os. Et tilbud forvandles til en gave, når tilbudet modtages; og en gave er først rigtig modtaget, når den har fået brugsværdi for os.

 

Forleden læste jeg om en biskop, som under en sygdomsperiode oplevede så megen glæde i kristendommen, at han gav udtryk for det over for sin søn, som skrev ordene ned. Biskoppen vidste, han skulle dø, men han øste i sandhed af frelsens kilder.

 

”Gud er kærlighed. Med årene er Kristus blevet stadig større og vældigere og af mere afgørende betydning for mig. Jeg har aldrig oplevet noget så rent ud fortryllende som denne sygdomsperiode, der for mig former sig som en lang udvikling. Det er kærligheden, som fastholder mig.

 

Jeg har det inderlig godt. Der er noget så lyst, klart, evangelisk over grænselandet. Det er vidunderligt at være på én gang både i tiden og i evigheden. Jeg mærker allerede, hvor det rykker i jordbundethedens bånd. Lad fuglen flyve. Guds kærlighed, den levende godhed, omslutter os, som en fugl omslutter sine unger. Så løfter sjælen sig med hjertelig fryd – forbønnen er som en fasttømret egetræsbro til evigheden.

 

Det er så vidunderligt at opleve, at troen holder. Broen mellem tiden og evigheden holder. Jesus kom for at frigøre glæden. Tilværelsens glæde hviler på et kors.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

Skaberens nærvær

Med Hanne Vinsten


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002