FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
CLIPART
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. november

Bliv opbygget af Mattæus kap. 28


 

Matt. 28, 5: ”Frygt ikke! Jeg ved, at I søger efter Jesus, den korsfæstede. Han er ikke her; han er opstanden, som han har sagt…”
Matt. 28,10: ”Frygt ikke! Men gå hen og sig til mine brødre, at de skal gå til Galilæa. Dér skal de se mig.”
Matt. 28,18: ”Mig er givet al magt i himlen og på jorden…Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.”

 

Det er ret usædvanligt, at jeg i en andagt indleder med tre bibelhenvisninger, men når man nu på en usædvanlig måde, gennem en drøm, bliver henvist til Matt. kap. 28, og har nærlæst den et par gange, kan man ikke andet end begejstres for det stærke indhold og må derfor gengive væsentlige vers.

 

Indledningen er jo fantastisk. To kvinder ved en grav. Jorden ryster under dem, og en engel farer ned fra himlen og skubber den store sten fra graven, sætter sig på den og henvender sig direkte til kvinderne med et klart og tydeligt ”Frygt ikke!”

 

Herefter følger nærmere instrukser fra det himmelske sendebud.

Kvinderne får at vide, at Jesus er opstået fra de døde. De ser den tomme grav og bliver hurtigt sendt af sted til disciplene for at bringe dem ud af den fortvivlelse og det mismod, der er utvivlsomt har fyldt dem efter korsfæstelse og begravelse.

 

For kvinderne er det som at komme fra mørke til lys. Al frygt og uvished er som blæst bort. I stedet bobler det i dem over alt det nye, de har hørt. Jesus er opstået og ikke nok med den glædelige nyhed. De møder den opstandne midt i begejstringen.

 

Endnu engang lyder der et fuldtonende ”Frygt ikke!” fra livet selv, det liv, som aldrig kan forgå med en iboende guddommelig kærlighed, for kærligheden er jo den stærkeste magt i verden, og når den tilmed er guddommelig overvinder den frygt, død og djævel.

 

Disciplene møder Jesus lyslevende i Galilæa, et mødested han i forvejen havde fortalt om til kvinderne. Han åbenbarer sig for dem med de naglemærkede hænder og giver dem en besked, de aldrig glemmer:

 

”Mig er givet al magt i himlen og på jorden” og så følger hele den fantastiske missionsbefaling, som vi har hørt så mange gange og som slutter med den herlige trøst ”Se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.”

 

Se, det er da et budskab, der er værd at standse op ved. Et budskab om fred, glæde og fornyet mod må livet.

 

To gange ”Frygt ikke!” og så et befriende ”Jeg vil være med jer alle dage” det vil sige alle slags dage – også når livet går os imod.

 

Her kunne man godt slutte med indledningsordene til salme 47:

 

”Alle folkeslag, klap i hænderne,

bryd ud i jubelråb for Gud!

For Herren, den Højeste, er frygtindgydende,

en mægtig konge over hele jorden.


Kærlig hilsen og Guds fred
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


I am with you