FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. september


BEMÆRK nederst en fantastisk sød og dejlig børne korsang - om at følge Guds plan for sit liv - samt gratis fortælling "Valmuens hemmelighed".


Lovsangen skal lyde


 

Matt. 21,6: ”Men Jesus svarede dem: ’Jo, har I aldrig læst: Af børns og spædes mund har du beredt dig lovsang?’ ”

 

Vi priser Gud om morgenen ved solopgang,

vi priser Gud, når solen synger sin aftensang.

Om solen skinner, eller regnen plasker ned,

skal lovsangen lyde i al evighed.

Pris Gud.

 

Sådan lød ordene og sangen fra vort 7-årige barnebarn, da vi for nylig skulle passe hende et par timer.

 

Jeg må sige, at ordene gik mig til hjertet. Sangen lægger virkelig op til at give Gud en lovsang hver dag. Gør vi så det? Eller er vor hverdag præget af problemer og en hel masser ”ak”.

 

Lad os i dag tage pigens udfordring op og synge Gud en lovsang hver dag. En af mine gode venner sagde engang: ”Jeg har besluttet mig for at synge hver dag, hvad enten jeg har det godt eller skidt.” Se det er værd at huske. At synge en sang er en beslutning. Det letteste er jo, at lade en hel masse komme i vejen og fylde hinanden med undskyldninger – og resultatet kender vi. Solen kan gå ned over et hjem, hvor lovsangen ikke fik råderum.

 

Jeg synes lige, jeg skulle gøre gengæld over for barnebarnet og sang en af mine ungdomssange, som lyder:

 

Tro kun på Jesus, frygt ej mer,

han er en ven så god. Halleluja.

Hvad så din sorg og nød end er,

Jesus går med, fat mod.

Syng, når din dag går glat,

syng gennem mørkets nat.

Syng hver dag, du er her,

ja, blot syng, syng, syng.

 

Barnebarnet svarede resolut, da jeg var færdig: ”den er noget bibelagtig.” Det morede jeg mig over. Jo, den er noget bibelagtig, men det var hendes sang jo også. De supplerer i grunden hinanden på en fin måde. Det gælder om at give Gud en lovsang hver dag, hvad enten det er solskin eller gråvejr.

 

Gud vil nemlig altid vedkende sig en lovsang, for lovsang udtrykker altid tro og håb.

Som der står i Salme50,23: ”Den der ofrer Gud en lovsang, vil bane en vej, hvor han vil se Guds frelse.” Jamen, så gælder det blot om at komme i gang. Hellere i dag end i morgen. Hellere nu end om et par timer.

 

Kære andagtslæser. Lyt til pigens opfordring. Syng nu, hvad enten du har lyst eller ej, Gud vil lægge sin velsignelse til. For Israels Gud troner på lovsange, som der står et andet sted i Bibelen.

 

Har du bladet Udfordringen i denne uge?, så læs fortællingen ”Valmuens hemmelighed”. Det kan tænde lovsangstonen, for der er et herlighedshåb forude. Du kan også læse den herunder som ekstra læsning.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkI Will Follow God's Plan

Med amerikansk børne kirkekor


 

 

 

   
   Valmuens Hemmelighed
Fortælling af Gert Grube 

Det var hen på eftermiddagen, og solen begyndte at kaste lange skygger ned over en kirkegård, hvor en sørgende mor stod ved en grav. Hun havde mistet sin eneste søn under en forfærdelig krig, hvor titusinder måtte bøde med livet.
 
Foran gravstenen var der anbragt et lille hvidt trækors, hvorpå der var fastgjort en blomst i finér og med røde kronblade.

Moderen forstod ikke, hvorfor det lille trækors skulle dekoreres med netop den blomst, så hun ville spørge graveren, der arbejdede et stykke derfra.     

Stille og næsten ubemærket bevægede hun sig hen til manden. Da hun standsede, kiggede graveren i mødekommende op på hende og gav til kende, at han var forberedt på en samtale.

 


”Hvorfor har I anbragt de små hvide kors med den røde blomst ved gravstenene”? lød spørgsmålet.

 

”Det skal forestille en valmue, og det er fordi, vi betragter valmuen som en smuk blomst med nogle fantastiske egenskaber. Den bærer på en hemmelighed, som kun få er klar over. Dens frø er meget olieholdigt, og det betyder, at det modsat mange andre frø kan ligge gemt i jorden i lang tid uden at miste sin spirekraft. Gennem århundreder har det været symbolet på det nye liv. Selv på en brakmark vil den skyde op, ja, den kan få sin helt egen mark ved braklægning af et stykke jord, og det er et almindeligt syn at se den vokse helt alene, selv om noget jord er blevet endevendt. 

 

Prøv at kigge på marken derovre. Der har du et af de smukkeste syn i et landskab. De mange valmuer farver hele området rødt. Men glæd dig kun over synet, og lad være med at plukke den, for blomsten er en ”nok se, men ikke røre”-blomst. Man kan godt forsøge at plukke en buket, men lige så snart den kommer ind i stuen, falder bladene af. Blomsten trives bedst i landskabet på dens egen rod. 
Kvinden takkede for den udmærkede forklaring og vandrede over mod kirkegårdsdiget, hvorfra hun bedre kunne se den smukke valmuemark med enkelte hvide kamilleblomster. Et betagende syn. Længe stod hun og betragtede alle valmuerne, der duvede lidt i vinden.

 

I stedet for at gå tilbage til gravstedet ville hun lige kigge ind i kirken. Rummet gjorde noget ved hende. Det talte til hendes følelsesliv og påvirkede også hendes tanker. Hun følte en stærk trang til at bede.

 

Hun bad stille for sig selv, mens hun gik frem mod alteret. Her var et smukt maleri som viste et motiv fra jødernes påske, hvor det røde blod fra et slagtet lam blev strøget på dørstolperne. Under billedet stod: Lammets blod har mit dørtræ tegnet, mig beseglet, mig beseglet, jeg er hans.”

 

Ud af det ene vindue i kirken, kunne hun samtidig se brakmarken med de røde valmuer på. Kombinationen af maleriet og valmuerne gav hende næsten en hel åbenbaring. De blodrøde valmuer blev for hende et stærkt symbol på det nye liv, der ville spire frem, når menneskelivet ebbede ud. Nu forstod hun symbolet i det lille hvide kors med blomsten. Her var noget, som aldrig kunne dø. Det evige livs håb.

 

Pludselig opdagede hun, at hun ikke var alene inde i kirken, graveren var der også, for han skulle ringe solen ned. Hun kunne ikke lade være med begejstret at referere til sin oplevelse i kirken, og graveren glædede sig med hende.

Nu så hun, at døbefonden var uden dåbsfad og henvendte sig igen til graveren, som villigt forklarede, at det var blevet stjålet for en del år siden, så de siden tyveriet kun havde anvendt en bulet metalskål under dåbshandlingen.

 

Solen blev ringet ned, og kvinden skulle lige se til graven endnu engang. Mens hun stod der foran graven og kiggede på den lille valmue af finér, fik hun den idé at skænke et dåbsfad til kirken, og dets form skulle være som en valmue for at minde om det nye liv, når vi i dåben bliver begravet med Kristus, for med ham igen at opstå til et helt nyt liv. Dåbsfadet blev bestilt og fik inskriptionen: Jeg er opstandelsen og livet – en livgivende forvandling som i valmuens frø.


Hent fortællingen som PDF

Blot klik på linket herunder.
Skal du en anden gang finde frem til denne PDF, så klik hen til vores gratis download side


Valmuens_hemmelighed.pdfSeptember 2018. Vælg dato:

 
 
 
 
 Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002