FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. juli


For vor retfærdigheds skyld


 

Rom. 4,25: ”Han blev overgivet til døden for at sone vore synder, og han blev oprejst fra de døde for vor retfærdigheds skyld.”

 

Det er Paulus, som igen får lov til at udtrykke store ting med få ord. Han får i et par sætninger sagt alt det, vi kan tilegne os i tro. Retfærdigheden i Jesu død for os og retfærdigheden i opstandelsen. Det er ikke så sært at Martin Luther skabte en reformation ved at pege på retfærdiggørelsen ved tro.

 

Hidindtil havde man i kirkerne og klostrene koncentreret sig om fromhed og gode gerninger. Luther havde selv været munk, men hans forkyndelse om retfærdiggørelse ved tro alene levnede ikke plads til klosterlivets helliggørelse ved bøn og gerninger.

 

I Øm Klosters museum, som jeg har besøgt, så jeg en oversigt over dagens forpligtelser for en munk. Han skulle stå op kl. 1:45 (jo, det er rigtig nok) og følge et tidsskema indtil kl. 20, hvor han kunne gå til ro. Det må have været anstrengende og minder en del om den lovtrældom, som Luther ville til livs.

 

Med reformationen lukkede mange klostre.  En del blev dog brugt som sognekirker, og andre klostre blev ombygget til slotte. Frederik d. 2 besluttede i 1560 at tage Øm Kloster i brug som jagtslot og gav det et nyt navn, Emborg. Han blev dog hurtigt træt af slottets afsides beliggenhed, og bare et år senere befalede han at det hele skulle brydes ned og materialerne anvendes til udvidelse af Skanderborg slot.

 

Men tilbage til Luthers ”opdagelse”, retfærdiggørelse ved tro. Det må have vendt op og ned på næsten alt, da Luther fremsatte det budskab som værende kristendommens centrale indhold. Og det er det budskab, som må bære os gennem hver dag - og til sidst også den sidste dag.

 

På korset modtog vi syndernes forladelse, Guds store retfærdiggørelse, hvor en uskyldig døde for skyldige: Halleluja. Og da Jesus opstod fra de døde blev ”han oprejst for vor retfærdiggørelse.” Og dette er opstandelsens glade budskab.

 

Min frifindelse og retfærdiggørelse ligger færdig og venter på at blive taget imod med Guds egen underskrift fra påskemorgen. Stiller jeg mig under Jesu kors, så læser jeg mit skyldbrev, men ser, at det er overført på min frelser. Og i Hans åbne grav finder jeg det igen som mit gudgivne bevis for, at det er rigtig nok, Jesus har betalt for mig, så jeg er fri. Halleluja. Det budskab må præge os, at jeg i Jesu korsdød fik min retfærdiggørelse og påskemorgen fik jeg Guds underskrift på retfærdiggørelsens store ”JA!

 

Hvo vil mig anklage

og for dommen drage hen på Sinai?

Synden jeg bekender,

mig til Jesus vender,

dermed er jeg fri.

Mød mig da på Golgata!

Jesus skal min sag antage,

Hvo vil mig anklage?

                 H.A.Brorson


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkBeautiful Day

Med og af Jamie Grace


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002