FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. marts

Sandhedens lys


 

Matt. 7,7: ”Bed, så skal der gives jer; søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes op for jer.”

 

Det hænder, at man ser et kunstværk, som så tydeligt bygger bro mellem beskuer og kunstner. Det oplevede jeg forleden, da jeg besøgte en alsidig kunstner, der som sin fornemste opgave vil formidle evangeliet gennem tekst og farver.

 

Flere gange standsede jeg op, fordi ”broen” var så nærværende og påtrængende. Et af malerierne viste sollyset, der finder vej ind imellem nogle grantræer, dybt inde i skoven, i mørket. Og nederst i billedfeltet sås så den vigtige tekst fra Jesu mund om at trænge sig på gennem bøn.

 

For mig blev billedet ikke blot en hilsen fra kunstneren, men lige så meget en hilsen fra Himmelens og jordens skaber, hvorfra der kun kommer lys, for der er intet mørke i ham. Han vil med SANDHEDENS LYS give os den fred, ro og hvile, vi alle trænger til, midt i vort livs mørke.

 

Sandhedens lys står på klippegrund. Det er jo det Jesus vil fortælle os lidt senere i kapitel 7 hos Mattæus. Her står der: ”Derfor: Enhver, der hører de ord, jeg her har sagt, og handler efter dem, han ligner en klog mand, som byggede sit hus på klippegrund.” Matt.7,24.

 

Kik godt på det vedhæftede maleri. Lad freden fra ”skovens dybe stille ro”, sollyset og ordene danne samklang og grundtonen i dit sind. Hos mig efterlod det en fred. Jesus vil jo med sine bydesætninger opbygge os, så vi tør lade sandhedens lys skinne ind i alle vore sinds mange hjørner og kroge.

 

Sandhedens lys bedrager ikke. Lige så lidt som sollyset mellem kæmpegranerne er et bedrag, lige så lidt er sollyset fra oven noget bedrag. Det har sandhedens malm i sig.

Vi må tro Jesu ord om bøn og flittigt benytte os af at ”søge”, ”bede” og ”banke på”, så SKAL Gud give os det, vi hver især trænger til.

 

Bøn:

Herre, jeg takker dig, fordi du har så mange budbringere for din sag,

for dit riges komme.

Tak, fordi vi kan regne med dine ord,

at de rummer sandhedens lys –

og at det lys vil skinne ud i al evigheden,

fordi de er skabt af evigheden.

Så lær du os tålmodighed,

for vi ved jo, at den, der betror sig til dig

aldrig vil blive gjort til skamme.

Herre, hør denne bøn.

                                                Amen

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Hver en dag

Af og med Brian Fomsgaard. Kor: Maj-britt Vibe Dørken

For Brian er meningen med musik at kunne ære og tilbede Gud og at have fællesskab med Ham.Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002