FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. december


BEMÆRK

Vi bringer i dag - lige under andagten, en hilsen fra Gert.
Vej har du alle steder


 

Salmerne 145,17: Herren er retfærdig på alle sine veje, han er trofast i alle sine gerninger.

 

Vej har du alle steder,

dig midler fattes ej,

kun nåde du udspreder,

kun lys er al din vej;

din gerning kan ej hvile

ej standses kan dit fjed,

når du til os vil ile

med hjælp og bistand ned.

 

          4. vers i ”Befal du dine veje

 

Hørt fra en prædiken af biskop Kaj Jensen:

 

Biskop Olsen, der netop havde døbt et barn, vil nu ud at besøge forældrene. Da han kommer til hjemmet, er kun manden hjemme. Han blev aldeles forfærdet, men biskoppen sagde så, at han var præst og netop havde døbt hans barn.

 

Han kunne se, der stod ølflasker på bordet, så barnedåben havde de åbenbart fejret, men selv havde manden ikke været i kirke.

 

Biskoppen blev da budt indenfor og efter lidt snak frem og tilbage, spurgte han, om de skulle synge en salme sammen. "Nej, nej," kom det bestemt fra faderen. "Jamen, så vil jeg synge en sang for Dem", fortsatte biskoppen. Men det ville faderen heller ikke gå med til.

 

Biskoppen var nu ikke sådan at slå ud, så han tog igen ordet: "Jamen, nu står jeg her med en salmebog i hånden, og De kan da ikke sådan forbyde mig at synge en salme". "Nej, det kan jeg ikke", svarede faderen, "hvis det kan fornøje pastoren, så vær så god."

 

Og så stillede faderen sig op med ryggen mod biskop Olsen, som sendte et suk op til Gud om hjælp til at finde den rigtige salme. "Nu slår jeg op på må og få, og så synger jeg den for manden", blev biskoppens bøn.

 

Han slog op på nr. 613 "Gud efter dig jeg længes", men tøvede med at synge den, for han syntes ikke den passede til situationen med en mand, der just ikke længtes efter Gud.

 

Men biskoppen havde jo lovet Gud at synge, så han begyndte, men inden han var færdig så han, at manden havde sat sig ned på en stol og gemt sit hoved i sine arme og græd som han var pisket.

 

Biskoppen gik hen til ham og sagde: "Hør nu her, kære mand, må jeg bede om en forklaring, hvad er meningen?" Så så manden op på præsten og sagde: "Præst, De er en mærkelig mand. De kommer herind og vil synge salmer for mig, og hvorfor skulle jeg synge salmer, og så synger De min mors salme.

 

Det sidste hun sagde til os drenge, inden hun lukkede sine øjne: ”Drenge vil I love mig en ting, at I aldrig vil glemme, at inden i hvert eneste menneske, der er der sådan nogle strenge, og når man rører ved dem, så siger de: "Gud efter dig jeg længes".

 

Det er så længe siden, at nogen har rørt ved de strenge, men præst, nu synger De min mors salme, og jeg kan mærke, at de sidder der endnu.

 

 


Murens fald


For mange unge danskere er beretningen om Berlinmurens fald en fortælling om en svunden tid. Men begivenheden er værd at huske, fordi den betød frihed for mange i det tidligere Østtyskland, DDR.

 

En kendt forfatter fra østtyskland har udtrykt det sådan:
”Murens fald er den lykkeligste begivenhed i mit liv.”

 

Ja, man forstår manden. Hvor der før murens fald var kontrolforanstaltninger både med hensyn til samvittighed og opførsel, var der nu frihed for enhver.

 

Det er nu 28 år siden, nærmere den 9. november 1989, hvor tusindvis af østtyskere begyndte at nedbryde og ødelægge muren. Begejstringen var stor, for nu var friheden inden for rækkevidde – og kunne blive hvermandseje.

 

Det er ikke langt fra at sammenligne denne mur med en endnu større mur, som blev nedbrudt. Paulus udtrykker det sådan: ”Men nu, da I er i Kristus Jesus, er I, som engang var langt borte, ved Kristi blod kommet nær. For han er vor fred. Han gjorde de to parter til ét, og med sin legemlige død nedrev han den mur af fjendskab, som skilte os.” Ef.2,14-14

 

Jo, Jesus nedbrød muren ved sit dyrebare blod. Forhænget til det Allerhelligste Rum blev sprængt, så enhver ved Guds nåde kunne få adgang til Guds hjerte. Se, det blev min lykkeligste begivenhed, da jeg som teenager genopdagede det.

 

I dag, som 75-årig, har jeg så fået lov til at udtrykke min begejstring i bogen ”Lammet blod – vort skjold”, som er blevet min passion – mit hjerteblod.

 

Bestil bogen – helst flere. Her i reformationsåret. Måtte indholdet blive manges reformation. Det er min bøn.

 

Læs den! (125 sider). Giv den videre som en god julegave – og læg lige mærke til: Den er billig! Kun 40 kr. pr. stk og f.eks. 3 stk. for 100 kr.

 

JULEsalg: Lammets blod - Vort skjold

Klik her og læs om introduktionstilbuddet, som vi fastholder her op mod jul.

 

Bemærk endvidere om JERIKOROSEN herunder, at vi også i år tilbyder Jerikorosen. Vi har stadig et lille restlager af såvel bog som plante.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod Andagts Jul
Dagens Jule Worship - klik herWhere Are You Christmas

3 forskellige versioner

 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002