FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. januar

Det der sker lige nu ...

Der er i skrivende stund, store problemer i USA. Dette land har i årtier været dem, der har prøvet, at udbrede demokrati i et større antal lande. De har nu vist, at mange af dem, ikke tror på, at deres eget demokrati, virker, - uanset den totale mangel på beviser herfor.

Gud siger, at hans vilje er sandhed og retfærdighed. I ethvert land, skal den kristne del af befolkningen, tage ansvar, ellers, så kan det gå grueligt galt. Lad HelligÅnden virke - og gå imod løgnens og ondskabens åndsmagter.


Gode kort på håndenVil du også have gode kort på hånden ?

 

Mattæus kap. 4 vers 4:

Mennesket lever ikke af brød alene, men af hvert ord, som udgår af Guds mund”

 

Det, at have "gode kort på hånden” kan man forbinde med kortspil. Det kan også være en talemåde for gode argumenter i en sag.

 

Som kristne, har vi de absolut bedste kort på hånden, i livets mange sager. De helt rigtige argumenter, finder vi i Guds ord, bibelen.

 

Vi ved, at vi må indtage den rigtige kost for at opretholde en sund levestandard, men det er lige så vigtigt at indtage Guds ord, som Jesus opfordrer os til, for at kunne fungere i livet, som, vi jo ved, kan byde på så meget. Med et Guds ord er vi godt rustet mod bekymringer, frygt, fortvivlelse og andre nedbrydende elementer. Guds ord har en evne til at bringe nyt mod og nyt håb.

 

Lad os tage - blot 5 - af Guds ord, som bevidner Guds visdom.

 

1) Mattæus kap. 6 vers 4.

For det første er det gavnligt at give til Guds riges sag. Ikke som en sur pligt, men som en glad tilskyndelse. Desuden har det en boomerangeffekt i sig. Den usynlige Gud skal nok sørge for at sende en velsignelse tilbage. Det uddybes i det næste ord.

 

2) Lukas kap. 6 vers 38.

”Giv, så skal der gives jer. Et godt, presset, rystet og topfyldt mål i jeres favn.” Se, det er da til at forstå. Og Gud ønsker ikke at snyde os. Det er i øvrigt Jesus selv, der har sagt det, og han sagde aldrig noget, han ikke mente. Han står inde for det, ja, man kan roligt sige, at han med sit liv stod inde for det. I Ord. 6,2 står der, at man er bundet af det, man har sagt, og det gælder i allerhøjeste grad ham, der var ét med sandheden.

 

3) Esajas kap. 49 vers 4.

At ”Min ret og min løn er hos min Gud” betyder, at Gud er den absolutte sidste solide instans, når regnskabet skal gøres op, og det giver frimodighed, når man ved, at Jesu retfærdighed blev min retfærdighed.

 

4) Mattæus kap. 6 vers 6.

At bede i lønkammeret er også forbundet med et løfte. Han, der er i det skjulte, og som ser i det skjulte, han vil lønne os. Det betyder, at vi roligt kan lægge tingene frem for Gud, Han skal nok registrere det og reagere på det.

 

5) 1. Peters kap. 5 vers 6.

Det femte gode argument har vi fra apostlen Peters pen. Han fremlægger det synspunkt, at vi blot skal ydmyge os under Guds stærke hånd, så skal Han, der har alle tråde i sine mægtige hænder, nok sørge for at ophøje os, når tiden er moden. Det har han tusindårig erfaring i at gøre.

 

For når vor sjæl er i Guds hånd,

Guds ord i mund og hjerte,

da brister for os alle bånd,

som pine kan og smerte.  Grundtvig

 


Kærlige hilsener og
velsignelser - til dig og dine
-
www.dagens-ord-andagt.dkDagens Lovsang
  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002