FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
6. juni

Ilden havde ikke nogen magt


 

Es. 43,2: ”Går du gennem vand, er jeg med dig, gennem floder, skyller de ikke sammen om dig; går du gennem ild, bliver du ikke forbrændt, flammen brænder dig ikke.”

 

Bibelverset til Dagens Ord er et stort løfte til ethvert menneske, som i sin afmagt klynger sig til Gud. Vi undgår jo ikke vore prøvelser og nogle gange kan det føles som om, vi går gennem, vand, floder og ild, men da har Gud lovet, at han vil være med os, han svigter os ikke, for hans hjerte har blødt for os én gang for alle. Og den, som han har købt med sit blod, kan han ikke svigte.

 

Vi har en stærk beretning fra det gamle Testamente, hvor vi hører om en ild, der ikke kan udrette noget som helst. Det er historien om Daniels tre venner, der nægter at tilbede fremmede guder og så som straf bliver kastet i en gloende ovn. Ovnen er oven i købet blevet varmet 7 gange så kraftigt op, fordi de tre venner ikke skulle have nogen som helst chance for at overleve. Men de tre gudfrygtige venner overlever trods alle nederdrægtige hævnaktioner. Ilden fik ingen magt. En gudesøn beskyttede dem totalt, så selv håret ikke blev svedet.

 

Jeg synes lige vi skal have situationsrapporten fra ildstedet:

 

”Og satrapperne, fyrsterne, statholderne og kongens ministre stimlede sammen for at se mændene; deres legemer havde ilden ikke fået magten over, håret på deres hoved var ikke afsvedet, deres kapper var uskadt, og der hang ikke brandlugt ved dem.”

 

Kong Nebukadnezar, som havde foranlediget ovnturen, var chokeret, da han så de tre venner uskadte og aflægger et varmt vidnesbyrd om Den almægtige Gud, der er den eneste, som kan frelse.

 

I vækkelsessangen ”Op, I kristne, ruster eder!” læser vi i 3. og 4. linje: ”Fjenden sig til strid bereder og opbyder al sin magt.” Det fortæller os, at det ikke kun var på Daniels tid, at fjenden demonstrerede sin magt, også i vor tid kan han rase og underminere vor tro.

 

Alle må vi på et eller andet tidspunkt stå til ansigt med magter og myndigheder, der vil nedgøre os, men da må vi hurtigt ty til ham, der har al magten i himlen og på jorden og så lytte til de ord, der kommer før dagens vers: ”Frygt ikke, jeg har genløst dig, kalder dig ved navn, du er min.” Det er med den redningskrans vi må tage livtag med vand, floder og ild. Jo, heldigvis står der et mægtigt ”frygt ikke”, som vi kan bruge, når bølgerne skvulper og modstanden gløder.

 

Vor egen magt ej hjælpe kan,

let kan os fjenden fælde;

men med os står den rette mand,

omgjordet med Guds vælde.

Det er den Herre Krist,

og sejer får han vist,

hærskarers herre prud,

der er ej anden Gud,

han marken skal beholde.

                             2.vers af Martin Luthers salme

                             ”Vor Gud han er så fast en borg

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002