FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
6. juli


Hvordan reagerer vi på et løfte?


 

2. Mos. 4,12: ”Gå derfor kun, jeg vil være med din mund og lære dig, hvad du skal sige!”

 

Måske er der nogen, der allerede er klar over, hvorhenne vi er i bibelhistorien. Det drejer sig om Moses, som i flere omgange får et løfte fra Gud, men det kniber for ham at overgive sig fuldstændig til løftet.

 

Moses havde ellers stået ved den brændende tornebusk og set Guds hellighed og hørt hans røst. Her var ikke noget at tage fejl af: Gud var der med flammerne på busken, og han var der med sit kald til Moses.

 

Men Moses er ikke overbevist. Han virker tilbageholdende og forsigtig, for han mener ikke at være i stand til at aftvinge respekt ved mødet med kong Farao. Derfor må Gud yderligere uddybe sit kald over for Moses. Han viser ham to stærke tegn. Staven, der bliver til en slange og en hånd, der bliver spedalsk. Og vil det ikke være nok over for Farao, kan Moses blot hælde noget vand fra Nilen ud over jorden, og det vil straks forvandles til blod.

 

Se, det var tre stærke tegn, som Moses kunne benytte sig af, og så alligevel tøver han med at gå på Guds bud. I stedet siger han: ”Ak, Herre, jeg er ingen veltalende mand, jeg var det ikke før og er det heller ikke nu, efter at du har talt til din tjener, for jeg har svært ved udtrykke mig og tale for mig.”

 

Men Gud tager ikke imod denne undskyldning, men fortsætter med at mase på i den rigtige retning.

 

Gå derfor kun,” siger Gud, ”jeg vil være med din mund og lære dig, hvad du skal sige!”

 

Ja, hvilket løfte, men Moses er endnu ikke blødgjort. I stedet kommer der end et ”Ak” fra Moses. Han mener, at Gud bør sende en anden repræsentant til Farao.

 

Men Gud bryder sig stadig ikke om undskyldninger, og til sidst efterkommer Moses da ordren om at gå. Han tager sin stav og vandrer sammen med sin bror til de kongelige gemakker. Og resten af historien kender vi jo. Gud velsigner Moses’ færd som befrier af det jødiske folk.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
The Lord is my Shepherd

Salme 23 fremført på bedste musikalske vis


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002