FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
6. april


Fornuftens logik eller troens logik 

1. Mos. 32,12: ”Du har selv sagt, at du vil vise mig godhed og gøre mine efterkommere så talrige som havets sand, der ikke kan tælles.”

 

Hvem er ikke blevet indfanget af Jakobshistorien, ham, fra Det gamle Testamente, som snyder sin bror, og så alligevel opnår gunst fra Himlen? Hvem er ikke blevet optaget af hans drømmeoplevelse med den himmelske stige og de svævende engle? Jo, Jakob er en spændende personlighed, der oplever Guds nærvær på en særlig måde.

 

Jeg er personlig blevet indfanget af Jakobs møde med Esau. Situationen er den, at Jakob efterhånden har erhvervet sig en stor rigdom med familie og meget kvæg. Han fyldes med frygt, fordi han utvivlsomt erindrer snyderiet for mange år siden, og fordi Esau er på vej med 400 mænd.

 

Jakobs tanker går i selvsving og i sin angst udtænker han en plan, som går ud på at dele al ejendom i to lejre. Han mener, at hans taktik næppe kan slå fejl, for Esau kan umuligt kæmpe på flere fronter, når den ene lejr er på flugt. Jo, Jakob mener, at have garderet sig, men pludselig vender han på en tallerken og bruger troens logik.

 

Han husker så tydeligt det omfattende løfte, han fik med åbenbaringen af himmelstigen. Her lover Gud, at han vil være med ham og under alle forhold vise ham godhed. Med det i tankerne beder han:

 

”Min fader Abrahams Gud og min fader Isaks Gud, Herre, du, som sagde til mig: Vend tilbage til dit land og til din slægt og jeg vil vise dig godhed.

Jeg er for ringe til al den godhed og trofasthed, du har vist din tjener. Jeg havde kun min stav, da jeg gik over Jordan her, og nu er jeg blevet til to lejre.

Red mig nu fra min bror Esau, for jeg er bange for ham; han kan komme og slå mig ihjel sammen med mødre og børn.

Du har jo selv sagt
, at du vil vise mig godhed og gøre mine efterkommere så talrige som havets sand, der ikke kan tælles.”

 

Se, det var en troens bøn. Han minder simpelthen Gud om, det store løfte, der blev givet ham. Og frygten vender da også til glæde, da han næste dag opdager, ar Esau kommer løbende og omfavner ham og kysser ham (ligesom faderen i den fortabte søn).

 

Vi kan lære meget af Jakobs ord: ”Du har jo selv sagt!” Vi må også som Jakob bruge troens logik. Vende vort blik mod Guds omfattende løfter og bekende dem for hans ansigt. Vi kunne passende sige:

 

Herre, du har selv sagt: ”Gå ind i dit kammer, luk din dør og bed til din Fader, som er i det skjulte og din Fader, som ser i det skjulte, skal lønne dig.” Matt.6,6

Herre, du har selv sagt: ”Hvis I bliver i mig og mine ord bliver i jer, så bed om hvad som helst I vil, og I skal få det.” Johs. 15,7

Herre, du har selv sagt: ”Hvis I beder mig om noget i mit navn, så vil jeg gøre det.” Johs14,14

 

Sal. 56,4: ”Når jeg gribes af frygt, vil jeg lovprise hans ord.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkOh How I Need You

Med All Sons and Daughters


 

  


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002