FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
6. marts

Johannes Døber


 

Johs. 3,30: ”Han bør vokse, men jeg blive mindre.”

 

Jeg har denne gang valgt at skrive lidt om Johannes Døber. Som person fylder han jo meget, og man kunne godt lave en hel del andagter ud fra ham, men jeg har valgt at standse op ved nogle karakteristiske træk både ved ham og hans familie.

 

Som dagens vers siger, havde Johannes Døber en befriende ydmyghed. Han kendte sin stilling og vidste, at der var én, som var større end ham. Derfor kunne han frimodigt vise bort fra sig selv og henvise til Jesus – og det gjorde han godt lige så længe, som hans tjeneste varede (ca.1½ år).

 

Hans forældre var lavet af det samme stof. Moderen, Elisabeth, viste også bort fra sig selv og lod Maria og Jesubarnet få førstepladsen. Selv om Elisabeth var den ældste bøjede hun sig for den langt yngre Maria og var beæret over hendes besøg. Hun bøjede sig for Frelserens moder og i hende for Frelseren selv. Og så kom hun med en fantastisk bekendelse (hvis ord, vi godt kan låne og bruge i vort eget liv). Hun sagde: ”Salig er hun, som troede, for det, som er talt til hende af Herren skal gå i opfyldelse” Luk.1,45.

 

Også faderen forstod at bøje sig for Jesus. Selv om hans fantastiske lovsang var inspireret af glæden over Johannes´ fødsel, handlede sangen væsentligt om Frelseren. Sakarias takkede, fordi Gud havde oprejst et ”Frelsens Horn” i sin tjener Davids Hus – og først til allersidst kom der et par linjer om hans eget barn.

 

Johannes Døber formåede i gennem sit korte virke (ca.1½ år) at bane vej for Jesus. Selv om de historiske forhold muliggjorde en konkurrence, veg Johannes altid pladsen for Jesus. Hans vidnesbyrd var ganske enkelt, da nogle spurgte om hans status. ”Jeg er en røst”, siger han, ”af én, som råber i ørkenen: Jævn Herrens vej!” Og den linje holdt han, indtil opgaven blev taget fra ham af den onde Herodes Antipas, som holdt ham fængslet for senere at halshugge ham.

 

Johannes nåede langt omkring med sit budskab om Jesus og omvendelsens nødvendighed, men han har også betalt flere priser bl.a. ensomhedens pris.

 

Inden han trådte frem for folket og blev den ”vejtromle”, som skulle bane vej for Jesus, opholdt han sig i ørkenen og levede af vilde biers honning og græshopper. Ørkenlivet betød afsavn og ensomhed, men heldigvis levede Ånden i ham. Men mange ensomme dage gik med at fange græshopper og finde biernes honning. Det kom jo ikke som på Elias´ tid flyvende til ham med et par ravne.

 

Ensomheden gentog sig efter Jesu dåb. Jesus forsvandt pludselig fra fokus og befandt sig ude i ørkenen igennem 40 dage. Johannes har utvivlsomt følt, at noget var helt galt. Først den begivenhedsrige dåb med duen, den åbne himmel og Guds røst fra oven. Og nu alene igen borte fra mesteren selv.

 

Og så til allersidst i fængslet, hvor tvivlen meldte sig som mørke skygger. Var det hele blot tomme oplevelser, eller var Jesus den, han udgav sig for at være? Han fik svaret. Alt var i orden. Jesus var Guds udvalgte og himmeriget var kommet nær med kraft og herlighed. Johannes må have fundet stor trøst i Jesu svar. Han betalte en høj pris, men ikke for høj. Det gjaldt jo tilværelsens mening, Jesus selv som menneskeslægtens Frelser.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Alene Kristus er mit håb

Med sanger og musiker Signe Walsøe som er kendt for sin særlige stemmeteknik og for den følsomme måde hvorpå hun synger.Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002