FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
6. december


Kongens ærinde har hast


 

Ap.G. 10,42: ”Og han har pålagt os at prædike for folket og vidne, at han er den, som af Gud er bestemt til dommer over levende og døde.”

 

Forleden deltog min hustru og jeg i Vejle lærerkreds’s julefrokost for pensionister. Det er en tradition som lærerkredsen har holdt i hævd gennem mange år. Det hele indledes med en juleandagt i en af egnens flotte gamle kirker. I år havde man valgt Skibet kirke, som indeholder flere kalkmalerier.

 

Mens jeg sad på kirkebænken, iagttog jeg alteret, hvorpå der var placeret et enkelt kors med et lam anbragt midt i. Det var i sig selv en prædiken, men mine øjne flakkede rundt og jeg fik øje på en spændende rytterfrise bagved alteret.

 

Fantasien stod ikke stille. Jeg så et par ryttere i fuld galop og kom til at tænke på et ord fra 1. Sam. 21,8b, hvor der står at ”kongens ærinde havde hast”.

 

Nu blev alterpartiet for mig - til en udvidet prædiken om, at det haster med at få budskabet ud "om Guds lams vigtige rolle i denne verden".

 

Jesus, symboliseret ved lammet, er et centralt budskab, som vi altid må holde os for øje.

 

Den almægtige Gud har jo placeret Jesus som det altdominerende element i verdensopbygningen. Det er bare os mennesker, som i mange sammenhænge er alt for høflige og tilbageholdende med at fortælle om det.

 

Lad os engang bemærke os hvad Paulus skriver i det skønne Kolossenserbrev! En af de bibelske afgørende kendsgerninger - bliver af Paulus sat i det rigtige perspektiv.

 

”Han er den usynlige Guds billede, førstefødt forud for al skabningen; for i ham skabtes alt i Himlene og på jorden, det synlige og det usynlige, hvad enten det er tronengle eller herskere eller magter eller myndigheder: alt er skabt ved ham og til ham; og han er før alt, og alt består ved ham.” Kol. 15-17.

 

Det er store ord, men ikke for store. Sådan er virkeligheden. Jesus er Guds søn, og alt er skabt til og ved ham. ER DET IKKE bare ENESTÅENDE at JESUS kalder både dig og mig sin ven? Den der er (eller bør være) din bedste ven, , er den ALMÆGTIGE. Han har i hvert fald indbudt dig til, at være venner med Ham.

 

Det er værd at holde fast i, at vi skal vidne, når situationen byder det. (Helligånden skal nok banke på vor hjertedør, når det gælder). Som mennesker har vi nemt ved, at at vise misforstået hensyntagen - og vi synes, at vi skal gå stille med dørene og endelig ikke forstyrre det pæne selskab.

 

Vi må erindre os Paulus’s vigtige besked og tænke på, at det har hast med at formidle kongens ærinde.

 

En trøst er det at vide, at flere af de bibelske troshelte vi beundrer, i virkeligheden ikke duede, men på grund af en villig og lydig ånd præsterede de med Guds hjælp, at søndre mure og springe over volde. (sal. 18). De prøvede dog hver især - i startfasen, at slippe for deres Guds givne tjeneste! De prøvede, at slippe for tjenesten - ved, at komme med diverse modargumenter.

 

Moses forsvarede sig med, at han var en dårlig taler.
Abraham var for gammel.
Gideon mente, at han var af for ringe herkomst.
Jeremias mente som Moses, at han var en dårlig taler.
Esajas’s kommentar var: ”Jeg er en mand med urene læber”, men efter at være kommet op på Guds store drejeskive, sagde Esajas - uden at betænke sig: ”Her er jeg !! send mig !”.

 

Disse sidste ord må vi gøre til vore - og så kaste alle undskyldninger over bord - og minde hinanden om, at grundloven i Guds rige er: ”I magtesløshed udfolder Guds kraft sig helt.”

 

Budskabet skal rækkes videre. Alle må vi være fakkelbærere - eller hjælpere - til, at medvirke til, at andre kan bære deres fakler (og måske en ekstra en eller to).

 

Vi må lære, at når vi giver tid, lovsang, materielle ting - og/eller økonomi - ind i Guds riges fremme, så bliver disse ofre til velsignelser - ind i vore liv - og dette på alle fronter.

 

Når Gud modtager offergaver fra os hver især, den type offergaver Han værdsætter - og som tydeligt, er beskrevet i bibelen, så får vi altid mere tilbage. Gud har forpligtet sig til, at give mere tilbage - end det Han modtager, så de troende derved, kan yde omend endnu mere ind i Guds riges fremme - og selv opleve et bedre og mere velsignet liv (og penge er som bekendt ikke alt... Gud kan f.eks."også" skabe yndest for din person - hos andre, så du opnår dine hjertes ønsker - m.h.t. f.eks. venner, familiesamhørighed og forretningsforbindelser / gode arbejdsrelationer - og at du må føle dig elsket. Gud kan udvirke de ting man ønsker sig, og som man ikke kan købe for penge)

 

Som kristne har vi et ansvar for at lade budskabet gå videre, iklædt den form, som vi hver især får nåde til at benytte.

 

Du, som af den ”liden flok”,

svag og bly og bange nok,

gjorde kæmper stærke,

skab nu og af os en hær,

som tør svinge Åndens sværd

under korsets mærke.

          5.vers af salmen

          ”Kærligheds og sandheds ånd”

 

 

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod Andagts Jul

Dagens Jule Worship - klik her


The Heart of Christmas

Lyrik jule musikvideo. Julesang af og med Matthew West,


Dagens Jule Worship - klik her 

 
   

Dagens Jule Worship - klik her 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002