FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. september


Det er okay at drømme drømme


 

Jer. 32,27: ”Se, jeg er Herren, alt køds Gud; skulle noget være umuligt for mig.”

 

En dag besøgte jeg blomsterhaven ved Landbohøjskolen på Frederiksberg. Vejret var flot, en rigtig blå septemberhimmel, og blomsterne var som et mægtigt tæppe, der var bredt ud for gæsternes skyld. Det var en fryd for øjet og en lise for sjælen. Jeg kunne godt unde, at endnu flere så stedet, så er der nogle af andagtens læsere, der bor i nærheden, må I endelig tage ud og nyde blomstertæppet og glem ikke at sidde under den japanske løn, hvor man kan nyde udsigten ud over parken, som ligger ved siden af. To unikke naturoplevelser for den, der ønsker nye impulser, en visuel oplevelse og ro i sindet.

 

Lige før eftermiddagskaffen den dag blev jeg sendt ud i byen efter piskefløde, men da jeg havde lidt tid til overs, måtte jeg lige tage en ekstra tur omkring blomsterhaven og parken for at indsuge den vidunderlige atmosfære, der var der. I Blomsterhaven var der mange smukke motiver, og en blomsterpagt, som sjældent ses. Ved at studere de forskellige blomsters farvepragt og farveharmoni kunne jeg klart fornemme Guds fingeraftryk. Gud er som en mægtig blomsterhave, fyldt med harmoni, ro og skaberkraft. Ja, og så er han endda mere, men et fingeraftryk siger heller ikke så lidt.

 

Jeg kunne ikke lade være med at undres over dette skaberværk og konkludere, at naturens Gud også er troens Gud. Når han kan præstere dette farveorgie, så kan han også svare på vore bønner, som bliver bedt ud af hjertets nød og i magtesløshed, for han er jo alle tings skaber, skulle noget så være umuligt for ham?

 

At betragte Guds skaberværk er næsten som at kigge Gud i kortene. Man kan nemt få tanken, at han siger: "Sådan er jeg og sådan vil jeg altid være". Set med forløsningens blik får det hele et nyt skær af herlighed. Vi må jo lige huske, at alt det skabte er skabt til og ved Jesus. Det er hans herlighed, der gennemstrømmer det hele.

 

Vi har på grundlag af Guds mange løfter lov til at drømme drømme – og give dem til Gud, så skal han nok lægge tingene til rette, for han har nu engang det sidste ord, og han har magt til at trække i titusind tråde. Ja selv ”en konges hjerte er bække i Herrens hånd, han leder det hen, hvor han vil.” Ords.21,1.

 

Der er så meget stof i Bibelen, som burde give os frimodighed og mod til at drømme om Guds store muligheder. En mand stod engang ved en strandbred og mediterede. Pludselig følte han, at Gud sagde til en bestemt sag:” Undervurder mig ikke!” og det fik manden til at drømme videre med Guds løfter, som det solide fundament.

 

Vi har hyrdesalmen (Sal. 23), som klart lægger op til at bevare drømmenes indhold, for ”Herren er min hyrde, jeg lider ingen nød, han lader mig ligge i grønne enge, han leder mig til det stille vand. Han giver mig kraft på ny, han leder mig ad rette veje for sit navns skyld… Du dækker bord for øjnene af mine fjender. Du salver mit hoved med olie, mit bæger er fyldt til overflod. Godhed og troskab følger mig, så længe jeg lever, og jeg skal bo i Herrens hus alle mine dage.”

 

Ja, herlige ord, som giver tryghed midt i alle vore drømme (visioner). Vi lever i et nådens univers, hvor Gud ønsker at række nåden til enhver modløs og træt pilgrim. Vi må regne med Guds nådes univers – også i vore liv. Derfor har vi lov til at drømme drømme. Gud skal nok sørge for, at de bliver i overensstemmelse med hans vilje.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHow great is our God

Lyrikversion med Chris Tomlin og derunder en 2012 LIVE version med Chris Tomlin med sang på et antal forskellige sprog


 

 

 

The splendour of the King
Clothed in majesty
Let all the earth rejoice
Let all the earth rejoice

He wraps himself in light
And darkness tries to hide
And trembles at His voice
And tremble at His voice.

How great is our God
Sing with me
How great is our God
All will see how great
How great is our God.

Age to age He stands
And time is in His hands
Beginning and the end
Beginning and the end.


 
The God-head three in one
Father, Spirit, Son
The lion and the lamb
The lion and the lamb.

How great is our God
Sing with me
How great is our God
All will see how great
How great is our God.

How great is our God
Sing with me
How great is our God
All will see how great
How great is our God.

Jesus, name above all names
You are worthy of our praise
And my heart will sing
How great is our God.

Jesus, name above all names
You are worthy of our praise
And my heart will sing
How great is our God.

Hallelujah - (gentages frem til slutningen)
   

September 2018. Vælg dato:

 
 
 
 
 Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002