FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
5. juni

Kom og se!


 

Johs.1,46: ”Filip siger til Natanael: Kom og se!”

En dag tidlgt i foråret gik jeg en tur i forbindelse med indkøb i Brugsen. Jeg passerede en have, hvor en ældre genbo var i gang med at klippe nogle stauder ned. Jeg kunne ikke dy mig for lige at få en sludder med ham, da han stod lige bag hækken.

Jeg indledte med at spørge om, han var ved at gøre haven forårsklar. Ja, det var han da, og nu håbede han på, at kulden snart ville forsvinde. Dertil svarede jeg, at erantis og de andre forårsbebudere vidnede om, at foråret var snublende nær.

Vel, efter lidt sludder frem og tilbage skulle jeg videre, men da jeg var nået ca. 10 meter hen ad vejen, råbte han, at han ville vise mig noget. ”Kom og se!” sagde han. Jeg var jo spændt på, hvad han ville vise mig, og efter at have kigget mig lidt rundt i hans have, fik jeg øje på et flot krokustæppe tæt ved en vestmur, hvor solen var direkte på. Alle krokus havde på grund af solens direkte stråling foldet sig ud og sendte varme og glæde i mod os. Ja, jeg kunne næsten ikke få mine øjne væk derfra, for hele sceneriet fangede vores opmærksomhed.

Jeg fik hurtigt mit digitalkamera op af frakkelommen og tog en serie billeder. (Et godt tip: Husk altid at have et kamera ved hånden, når du er derude i naturen.) Den ældre genbo var ikke så lidt stolt over at vise mig krokustæppet, og han blev ikke mindre stolt over, at jeg ville bruge krokusinspirationen til en andagt, som bliver sendt ud til omkring 500 modtagere.

Igen blev jeg mindet om Gud som skaberen, som der står i Es.40,28: ”Ved du, hørte du ikke, at Herren er en evig Gud, den vide jord har han skabt? Han trættes ikke og mattes ikke, hans indsigt udgrundes ikke, han giver den trætte kraft, den svage fylde af styrke.”

At kigge ud over et krokustæppe i fuld flor, minder om Gud som skaberen og den, der besidder al kærlighed. Flotte violette farver rammer nethinden og hjerteregionen - og får smilet frem. Jo, min genbo og jeg kunne le og smile af dette naturens mesterværk. Og snakken gik lystigt.

En dag fik vi en mail fra en læser. Hun skrev bl.a.: ”Også i år har jeg fulgt de små forårsbebudere med glæde og taknemmelighed: De minder mig hver dag om, at jeg skal 'Glæde mig i Herren' ”. Godt skrevet.

Lad blomsterfloret derude minde os om, at vi skal ”glæde os i Herren”, og lad min genbos replik ”Kom og se!” minde os om, at vi også må bruge det udtryk midt i vores hverdag - og som Filip henvise til den fuldkomne kærlighed udtrykt i Jesus Kristus.

Godt, at min genbo sagde ”Kom og Se!”, ellers var jeg gået glip af en dejlig oplevelse og var heller ikke blevet inspireret til denne andagt.

De fagre blomsterenge
og agrene på rad,
de grønne urtesenge
og skovens friske blad,
de skulle os påminde,
hvor Gud er rig og from,
og lader nåden rinde
og række året om.

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002