FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. december


Det er godt med en forsvarer


 

Job 19,25: ”Men jeg ved, at min løser lever, over støvet vil en forsvarer stå frem.”

 

Herlige ord fra Job, som ikke er i tvivl om, at en forsvarer vil stå frem og forsvare ham den dag, han står foran dødens port. Han er overbevist om, at sådan vil det være. Den vished kommer kun fra en levende tro, der klynger sig til den levende Gud.

 

Fra filmens verden lyder det af og til fra en person, der er kommet i knibe: ”Jeg henvender mig til min advokat.” Advokater har nemlig overblikket og kan skære igennem, så retten føres til sejr. Godt at vide for den værgeløse og magtesløse, der med en advokat i nærheden kan forholde sig både rolig og stille, for sagen er jo overdraget til én, der ved bedre.

 

Det er næsten umuligt at skrive en andagt om en forsvarer uden at nævne én af de herligste beretninger, vi har i Bibelen. Jeg tænker her på kvinden med alabastkrukken. Beretningen strækker sig kun over syv vers, men indeholder til gengæld så megen varme, dybde og indsigt, at man ind imellem godt kan fælde en tåre. Jeg synes, vi skal lade beretningen stå alene, for ordene siger alt, hvad der skal siges.

 

”Da han var i Betania i Simon den Spedalskes hus og sad til bords, kom der en kvinde med en alabastkrukke med fuld af ægte, meget kostbar nardusolie. Hun brød krukken og hældte olien ud over hans hoved. Men nogle blev vrede og sagde til hinanden: ”Hvorfor ødsle sådan med olien? Denne olie kunne jo være solgt for over tre hundrede denarer og givet til de fattige.” Og så overfusede de hende.

Men Jesus sagde: ”Lad hende være! Hvorfor gør I det svært for hende? Hun har gjort en god gerning mod mig. De fattige har I jo altid hos jer, og når I vil, kan I gøre godt mod dem: men mig har I ikke altid. Hun har gjort, hvad hun kunne. Hun har på forhånd salvet mit legeme til begravelsen. ”Sandelig siger jeg jer: Hvor som helst i hele verden evangeliet prædikes, skal også det, hun har gjort, fortælles til minde om mig.”

 

Herlig læsning. Jesus havde ingen griffel i nærheden, så han kunne hjælpe til med hendes mindealbum. Nej, men han vidste, at det skulle Helligånden nok klare - Og Markus blev senere tilskyndet til at knytte beretningen med i sit evangelium.

 

Har du tid til overs, så læs lige det næste kap. 15,1-5. Her bliver Jesus overfuset, men ingen advokat træder frem. Han ved, at han aftenen før havde overgivet hele sin sag til Himmelens advokat, som nok skulle tage sig af sagen, og det gjorde han påskemorgen.

 

Godt, at du og jeg har en advokat, som vil tage sig af vores sag både her på jorden og den dag, vi står foran himmelens port.

 

 

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod Andagts Jul

 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Dagens Jule Worship - klik her


Christmas Offering

Med Paul Baloche fra hans "Christmas Worship".
Klik hen til webside med denne julesang, hvor der endvidere er 2 forskellige version med Casting Crowns.


Dagens Jule Worship - klik her 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002