FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. oktoberGuds sted


 

1. Mos. 28,16: ”Da Jakob vågnede, sagde han ’Herren er i sandhed på dette sted, og jeg vidste det ikke.’ ”

 

De fleste kender historien om Jakob og himmelstigen. Beretningen er skøn og fortæller om en Gud, der er interesseret i at give sig til kende for os mennesker.

 

Jakob var i hvert fald ikke i tvivl. I drømmen får han en visuel oplevelse, der siger alt, for via stigen bliver han klar over, at der er forbindelse til Gud, og at der undervejs i livet er engle af mange slags.

 

Samtidig får han også et stærkt løfte om Guds trofasthed:

 

”Jeg er Herren, din fader Abrahams Gud og Isaks Gud. Den jord, du ligger på, vil jeg give dig og dine efterkommere. Dine efterkommere skal blive som jordens støv, og du skal brede dig mod vest og øst, mod nord og syd. I dig og dit afkom skal alle jordens slægter velsignes. Jeg vil være med dig og bevare dig overalt, hvor du går. Og jeg vil føre dig tilbage til dette land; jeg vil ikke svigte dig, men gøre, hvad jeg har lovet dig.”

 

Da Jakob så vågner efter denne markante drøm, udbryder han: ”Herren er i sandhed på dette sted, og jeg vidste det ikke.” En herlig replik, som vi alle kan opmuntres af.

 

Jakob glemmer da heller ikke drømmen. Senere i livet står han pludselig over for Esau, som han faktisk har snydt for førstefødselsretten. Han bliver virkelig bange, men ordene fra drømmen bevirker, at han finder roen igen. Han siger: ”Du har selv sagt, at du vil vise mig godhed og gøre mine efterkommere så talrige som havets sand, der ikke kan tælles.” Resultatet udebliver da heller ikke. Brødrene forsones.

 

Det er godt at tage ved lære af Jakobs replik. Vi har også lov til at sige i håbløse øjeblikke: ”Herre, du har selv sagt!” og så nævne de løfter, som vi undervejs har fået fra Gud.

 

”Guds sted” hed overskriften. Der var ingen tvivl hos Jakob. Betel var det sted, hvor Gud åbenbarede sig.  ”Guds sted” er ikke bare i Betel, men også så mange andre steder. Det kan f.eks. være ved alterbordet, når præsten rækker gæsterne Jesu legeme og brød. Det kan være midt i hverdagen, hvor Guds ord bliver læst af et søgende menneske. Det kan være i lønkammeret, hvor bønnen når forbi loftet og ind i til Guds hjerte, repræsenteret ved Jesus Kristus.

 

Godt, at vi har et ”Guds sted”, hvor vi kan finde hvile og ro for trætte tanker.

 

Sal. 94,18-19: ”Når jeg sagde: Min fod vakler, så støttede din trofasthed mig, Herre. Når urolige tanker tog til i mit indre, så gjorde din trøst mig glad.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Take me to the King 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Oktober 2017: Vælg dato:

39 
 
 
 
 
 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002