FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. januar


Så høj en pris


 

1. Kor. 6,20: ”I er jo købt og prisen er betalt”

 

For ligesom at illustrere dybden af bibelord eller bibeltekst - benytter jeg mig ofte af billeder eller begivenheder fra den verden, vi befinder os i.

 

Jeg har før brugt den heltemodige indsats og dermed den høje pris, som blev udvist fra de allieredes side på invasionsdagen den 6. juni 1944. Det var nødvendigt at gøre noget for at bryde Hitlers magt, og man vidste også, at det ville være forbundet med store ofre. Og ofret blev der, der omkom i alt 3.000 allierede soldater den første dag, og de følgende dage faldt der endnu flere.

 

Vi må aldrig glemme D-dagen for den høje pris, som unge mænd måtte betale, for at vi kunne leve i frihed. Men vigtigst af alt, vi må aldrig glemme den højeste pris, som Jesus betalte for at sætte os fri af Satans regime. Det var en lang og smertefuld dag for Jesus, hvor dæmoniske kræfter søgte at standse ham i den frelsergerning, han var kommet for at fuldføre. Men retten kom i hus. Han førte retten til sejr.

 

I juledagene fik jeg læst om invasionsstyrken i Stillehavet, hvor tabene fra de allieredes side var endnu større. Japanerne havde bidt sig fast på masser af øgrupper, som hver for sig skulle befries, og det blev endnu mere blodigt end D-dagen i Europa.

 

Først var det øgruppen Tarawa—atollen, som bestod af 24 småøer. På en af øerne havde japanerne anlagt en landingsbane, som skulle erobres for at de allierede kunne få fodfæste. Amerikanernes tabstal var 990 døde og 2.000 sårede. Derefter fulgte Marshall-øerne, som amerikanerne indtog med små tab.

 

Erobringen af den næste øgruppe, Marianerne, krævede 3.000 amerikanere livet. Herefter fulgte erobringen af den ensomme vulkanø, Iwo Jima, hvor amerikanerne måtte bekæmpe en stærk japansk enhed. Her omkom i alt ca. 7.000 marineinfanterister, og ca. 20.000 blev såret. En meget høj pris for at erobre en ø, men igen nødvendigt for at overtage en flyvebase.  Kampen om Iwo Jima blev i øvrigt et af de største slag under 2. verdenskrig.  Det er fra denne ø, man senere blev inspireret til at lave et krigsmonument over soldater, der i fællesskab får rejst et amerikansk flag efter sejren.

 

Endelig kom slaget om Okinawa i øgruppen Ryukyu-øerne. Det blev Stillehavskrigens blodigste slag med 12.500 døde amerikanere.

 

Da jeg havde læst artiklen, tænkte jeg på den høje pris, som så få er bekendt med i dag. D-dagen husker man, for den har op igennem årene fået megen omtale. Men Stillehavskrigens ofre er på mange måder overset og glemt. Og det er næsten ikke til at bære, for de ville det samme som soldaterne på Normandiets kyst, befri verden. De ville knuse Tysklands allierede, Japan.

 

For at blive i andagtens hovedærinde, slog det mig, at den høje pris, som Jesus betalte, desværre også er overset og glemt af mange mennesker– og det er heller ikke til at bære. Mange mennesker trækker blot på skulderen eller det, der er værre - forbigår i ligegyldighed det store Langfredagsdrama, hvor verdens skyld og synd blev betalt. Den højeste pris, som nogensinde er betalt.

 

Du, herre Krist,

min frelser est,

til dig jeg håber ene;

jeg tror på dig,

o bliv hos mig

miskundelig

alt med dit ord det rene!

                                 H.C. Sthen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


What a Savior

Med og af Laura Story


 

 

 


 

 
   


Januar 2015

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
01  
 
 
 
02  
03  
04  
05  
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002