FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. september


Kongernes konge og kongeskibet


 

Johs. 18,37: ”Du har ret, jeg er konge. Dertil er jeg født, og dertil er jeg kommen til verden, at jeg skal vidne om sandheden.”

 

Citatet er fra den vigtige samtale mellem Pontius Pilatus og Jesus. Det er på Pontius’ spørgsmål om han er konge, at Jesus svarer så konkret. Jo, han er konge og oveni købet kongernes konge.

 

Mandag aften, i går, var vi nogle stykker samlet på Indenlandsk Sømandsmissions to missionsskibe, Behtel og Duen, som lå til kaj i Vejle havn. Lige over for lå kongeskibet Dannebrog, så det var lidt af en oplevelse og se det prægtige skib med dronningen om bord. Hun havde sammen med Prins Henrik været i Billund til nogle fornøjelige timer. Nu var der så tid til lidt ”small talk” om bord af kendte mennesker omkring Vejle. Vi andre måtte nøjes med synes af kongeskibet.

 

Vi var ikke inviteret om bord på kongeskibet, men inviteret ombord på Bethel til hyggeligt samvær. Tankevækkende var det, at vi ombord på missionsskibet var samlet omkring kongernes konge med vidnesbyrd og lovsang, og kun et stenkast derfra flokkedes folk om dronningen. Ja, der stod faktisk en hel kødrand af mennesker og iagttog kendisser, som via den røde løber gik om bord på skibet. I missionsskibet var vi knap så mange, men samlingspunktet var dog større.

 

Det er missionsskibenes vision at anløbe forskellige havne og så indbyde folk ombord til en kop kaffe og en god samtale om livets genvordigheder. Mange mennesker har besøgt skibene, fordi de følte, at her var noget særligt. Det er magtpåliggende for sømændsmissionærerne at lade Jesus være den øverste styrmand i enhver samtale, bøn og lovsang. Det betyder også, at man i de forskellige havne, man anløber, får lov til at opleve Guds velsignelser, som kan være, at nogle har fået Jesus med ombord i deres livs sejlads.

 

Styrmanden ombord på Bethel fik pludselig travlt, fordi han skulle holde øje med kongeskibets flag, for i samme øjeblik det blev strøget, skulle Bethels flag også tages ned. Jo, i den henseende kiggede man ihærdigt på kongeskibet, som i øvrigt skulle sejle videre kl.22.00. Bethel ville følge dronningen ud, fordi mandskabet skulle videre til Thisted.

Som afslutning på vores samvær sang vi den herlige salme ”Kongernes konge”, hvis toner i øvrigt bliver ledsaget de kister, som kommer hjem fra krigszoner omkring i verden.

 

Kongernes konge, ene du kan

skærme vort elskede fædreland.

Herre, du ene

kan sejren os forlene,

værn om vort herlige ældgamle Dan!

 

Herrernes herre, mægtig og stor,

nådig du hører vort bedende kor!

Herre, du ene

kan sejren os forlene

værn om vort herlige og ældgamle nord.!

                                      Adolph von der Recke


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Kongernes Konge + At your name (worship)

Sangen Kongernes Konge og derefter worship med Phil Wickham, der slutteligt fortæller om sangen (fra albummet "Response")


 

  


 

 
   

September 2018. Vælg dato:

 
 
 
 
 Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002