FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
4. juni

En ven i nøden


 

Es. 41,8: ”Men Israel, du min tjener, Jakob, hvem jeg har udvalgt, - efterkommer af, Abraham, min ven.”

 

Dette herlige bibelvers udstråler en atmosfære, vi har brug for i enhver situation. Det udtrykkes på en fin supplerende måde i Sal.119,50, hvor der i den gamle oversættelse står: ”Dit ord er min trøst, det har gjort mig levende.” Ja, sådan er det med Guds ord, ”det gør én levende”.

 

Har vi sat al vor lid til Gud, må vi være bevidst om, at vi er hans venner, og at han er vor ven. En ven vil jo aldrig svigte og i hvert fald ikke i nøden. Det er ikke altid, vi er bevidst om, at vi har en ven, men erfarer vi det, kan taknemligheden bryde ud i en glædesrus.

 

For mange år siden oplevede jeg som lærer et godt eksempel. Jeg var dommer i en fodboldkamp, hvor alle kæmpede bravt for at score mål. Det er hen mod slutningen af kampen, hvor alle er trætte, men alligevel ivrige efter at vinde.

Pludselig fik den ene målmand en hård bold i maven og faldt grædende om. Hans kammerater kæmpede videre, fordi de vidste, at endog de sidste minutter af kampen kunne være afgørende. Tanken om at vinde fortrængte tanken om at hjælpe deres kammerat. Jeg måtte fløjte kampen af på grund af uheldet, men man spillede alligevel videre, forblindet af kampiver. De kunne slet ikke se, at der var én, der trængte til trøst. I stedet råbte de efter mig for at få kampen sat i gang igen, for der skulle jo vindes. Men til sidst gik de fornærmet tilbage til skolen og lod deres kammerat ligge.

 

Men nu kom så overraskelsen, en ven blandt modspillerne standsede op og hjalp målmanden med at komme på benene. Jeg skal sent glemme den stemning, der var i omklædningsrummet. Eleverne brokkede sig, men idet de to venner trådte ind blev der helt stille, for enhver vidste jo godt ”instinktivt”, at de havde svigtet den grædende målmand. Vel, der var én, der så hans nød og bragte lindring.

 

Jeg synes det er et godt billede på den virkelige barmhjertige samaritaner, Jesus Kristus, som bøjede sig dybt ned til os for at løfte os op. Han blev og forbliver den ven, som kan trøste og bringe liv som ingen anden. For han er jo Det levende Ord fra himmelen.

 

For mange år siden drømte jeg præcis første sætning af sangen: ”Hvi skulle jeg sørge, jeg har jo en ven.” Jeg fik fat i sangen og læste videre og blev stærkt opmuntret.

 

Hvis skulle jeg sørge, jeg har jo en ven,

som bær i sit hjerte min nød,

den ven, det er Jesus som elsker mig end.

Han elsker i liv og i død.

 

Kor:


 Han går ved min side, han leder min gang,

han bli’r ikke træt han som jeg

og nådigt han vogter mig livsdagen lang.

Han svigter, han svigter mig ej.”

 

Om alle andre venner, mig svigter i min nød,

dit venskab, Herre, fandt jeg og aldrig du det brød.

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002