FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. april


Glem aldrig 6,16 i Bibelen


 

Jer. 6,16: ”Dette siger Herren: 'Stil jer ved vejene, og se jer om; spørg efter de gamle stier; følg vejen til det gode, så skal I finde hvile for jeres sjæle.'”

 

Et godt råd, vi får her. Vi må finde frem til de gamle stier, dvs. Bibelens centrale indhold med anger, bod, bekendelse og tilgivelse og ikke mindst fællesskabet med Gud. Gør vi det, så skal vi finde hvile i sjæl og sind. Det der bl.a. er galt med vor tid, er måske det, at vi finder frem til alt muligt andet og bliver mere og mere rodløse.

De gamle stier, som Bibelen omtaler, er farbare for enhver. Bibelen omtaler også, at vi står midt i en kamp, som vi kun vinder, når vi har Guds udrustning på.

Lad os standse op ved nogle kapitler med benævnelsen 6 og med det 16. vers, så vil vi finde svar på, hvad vi bør vide.

 

I Dom. 6,16 hører vi en klar røst fra oven, der opmuntrer Gideon til at kæmpe mod fjenden. Selv føler han et stort mindreværd, men Gud mener noget andet og siger: ”Jeg vil være med dig!” Og det er én stor kærlighedserklæring.

 

I 2. Kong. 6,16 hører vi en kritisk situation en profets ord til sin fortvivlede tjener: ”Frygt ikke, der er flere på vores side end på deres!” og dermed medregnede han alle de himmelske positive kræfter, der vil bistå dem, der tror. Tjeneren så nu fjenden med troens blik og ikke kun med det fysiske blik.

 

I Josua 6,16 lytter vi til Josuas opfordring til folket i forbindelse med Jerikos erobring. Han havde af Gud fået at vide, at han sammen med sit folk skulle vandre syv gange omkring byen og så til sidst lade et kampråb være den endelige bekendelse. Det ville få murene til at falde sammen.

 

Fornuften ville jo protestere, men Josua, der havde troen som livsstil råbte opmuntrende: ”Udstød kampråbet! Herren har givet jer byen!” - og byen faldt. Det bør minde os om den klare bekendelse, der udtrykker Guds muligheder. Som Jesus sagde: ”Tro, at du har fået det, så skal du få det.”Endelig har vi i Ef. 6,16 et vigtigt ord, som vi må huske midt i kampens hede: ”Overalt skal I løfte troens skjold, hvormed I kan slukke alle den Ondes brændende pile.”

 

Det er et helt nødvendigt kampvåben. At få fat i troens skjold, som f.eks. kan være

”Guds ord”
”Jesu navn”
”Jesu blod”
"trosbekendelsen”
”Fadervor” 

eller et godt salmevers, ja, eller noget helt syvende. Det vigtigste er, at bekendelsen lyder mod de omstændigheder, der vil falde os i ryggen. Brug troens skjold flittigt.

 

Vel, vi ser, at Gud har givet os det allerbedste udgangspunkt i kampen mod det onde. Han vil være med os, vi er fjenden langt overlegen i antal, vi har kampråbet udmøntet i den klare bekendelse, og vi har troens skjold.

 

Men skal alt dette virke, da må vi også kigge nærmere på Ord. 6,16 og 2. Sam. 6,16, for her står der præcis det, der kan være årsag til vore våbens uduelighed. Her står der, at Gud hader seks ting, men syv ting afskyr han. Det er ...

 

... hovmodige øjne,
... løgnagtig tunge,
... hænder der udgyder uskyldigt blod,
... et hjerte, der udtænker onde planer,
... fødder, der løber rask i ondt ærinde,
... et falsk vidne ... og
... én, der sår splid mellem brødre.

 

Undgår vi disse fælder, da kan vi frimodigt tage kampen op i Guds udrustning. Læs nærmere i Ef. kap. 6 om den kristnes kamp og udrustning vers 10-18.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGet Up

Med og af Planetshakers


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002