FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. februar


Stå fast i Herrens krige


 

Ef. 6,11-12: ”Til sidst vil jeg minde jer om at hente styrke fra Herren og hans vældige kraft. Ifør jer hele Guds rustning, så I kan forsvare jer mod Satans lumske angreb. Den kamp, vi står i, er jo ikke mod mennesker, men imod åndelige magter, autoriteter og herskere i denne mørke verden, mod en hær af onde ånder i himmelrummet.

 

Det er Paulus, der her giver os en anvisning på, hvordan vi skal forholde os til det, der sker omkring os og i os. Han understreger meget stærkt, at vi skal være godt udrustet, for ellers kan vi ikke klare de lumske angreb, der kommer fra åndeverdenen.

 

Konkret siger han, at vi skal stå med sandheden spændt som bælte. Vi skal altid i vor færd bestræbe os på at være sande. Vi må ikke tillade, at nogen løgn (heller ikke de hvide løgne) får plads i menneskesindet. Sker det – ja, da må vi hurtigst muligt med Guds hjælp få dem vippet ud, så tilgivelsens rensende strømme kan gøre sin virkning.

 

Dernæst siger Paulus, at vores brynje skal være retfærdighedens brynje. - Det skal alene være den retfærdighed, som Jesus har tilvejebragt for os, der må være gældende. Ingen selvretfærdighed tæller over for Gud, som alene ser os gennem Jesu forsoningsværk.

 

Endvidere skal vi have sko, som symboliserer villighed til at forkynde fredens evangelium. Men for at udrustningen skal være effektiv må vi også have ”Frelsens hjem” på vore hoveder, troens skjold, som kan slukke den ondes gloende pile - men frem for alt må vi have Åndens sværd som er Guds ord.

 

Alle disse elementer er nødvendige for at iklæde sig ”den fulde rustning”. Det kan være skæbnesvangert kun at nøjes med 75 % eller 50 % eller det, der er mindre.

 

Vi må tage Paulus´ anvisning alvorlig. Alt for ofte glemte vi – også som folk – at tage hele udrustningen på. Vi nøjedes med lidt her og lidt der og kunne derfor ikke modstå det pres, som til stadighed var i åndeverdenen.

 

En dag drømte jeg en sætning, som fuldstændig falder i tråd med Paulus' opfordring. I min drøm hørte jeg meget klart fem ord: ”STÅ FAST I HERRENS KRIGE”. Jeg blev klar over, at det var en hilsen fra Gud. Vi må ikke på nogen måde slække på udrustningen. Vi skal stå fast på frelsens evige klippe, mens vi strider troens gode strid.

 

Vi er i krig uanset om vi vil det eller ej, men igen skal du lære at kende, at "når du har Guds fulde rustning på" så kan du med sindsro tro på at du er under beskyttelse af den Almægtige Gud. Eet af Guds løfter i forbindelse med kamp, står i salmernes bog kapitel 45 vers 5, Lad os læse teksten fra forrige udgave af biblen på hverdagsdansk, som heldigvis stadig kan hentes på Ugeavisen Udfordringens hjemmeside:

 

Rid frem i herlighed til sejrens dag og kæmp for sandhedens, ydmyghedens og rettens sag; drag frem til sejr i kampens hede!

 

Dejligt at vi ved, at sejren er vundet på forhånd, men lad os minde hinanden om, at kampen kan blive hed - og at "den fulde rustning er et must", hvis vi vil være sikre på at stå distancen.

 

Jeg har hørt om en kvinde, der tegnede korsets tegn i alle fire verdenshjørner for at gardere sig mod angreb. Det var nok et råd, som vi alle kunne tage til efterretning.

 

Men frem for alt må vi have sværdet klart, det sværd, som kan holde fjenden på afstand. Og her har vi jo et godt forbillede i Jesus. Han brugte sværdet igen og igen, når han skulle klare vandringen med Gud.

 

Lad os med Guds ord i vore hjerter og på vore læber og med et fast blik på frelseren ”STÅ FAST I HERRENS KRIGE”.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Dagens Worship Lovsang: "Yes We Can"

En opmuntrende nutidig kampsang. Me In Motion's officielle lyrik video for denne kristne "fit for fight" praising worship


 

 

 

I used to run around,
round, round, round,
So lost in all of my doubt, doubt, doubt.
How is it possible to stay true,
When the whole world's coming up against you?
But could it be,
That the Spirit in you and me,
Is the very thing that let's us say...

(Chorus)
Yes we can!
And it's the reason that we
raise our hands,
And when we fall we're getting up again!
So when they say we'll never make it,
Tell 'em, tell 'em, again...
Yes we can! (x4)

 
So take a look around,
round, round round.
So many people knocked down,
down down.
Now if you're moving to the
power of love,
Then take a hand and help
somebody stand up.
Cuz on our own,
We are headed down a dead end road.
But our God is with us so we say...

(Chorus)

So if you think you can't take it,
And if you're feeling alone,
Together we can face it!
So here we go (so here we go)
So here we go (so here we go)
We'll let 'em know (we'll let 'em know)
We'll let the whole world know!

(Chorus x2)

(Don't let 'em say that we're too young,
Don't let 'em say that we're too weak.
Don't let 'em say that we can't do it)
 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002