FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. december


Ser du blodet?


 

Hebr. 10,19: ”Brødre, ved Jesu blod har vi altså frimodighed til at gå ind i helligdommen ad den nye, levende vej, som han har åbnet for os gennem forhænget, det vil sige ved sit jordiske legeme, og vi har i ham en stor præst over Guds hus.”

 

Her har vi igen Hebræerbrevets forfatter som slår tonen an, nemlig den himmelske tone om det forsonende blod, som giver os adgang til Guds hjerte. Det er værd at huske, at forhænget til det allerhelligste i templet blev sønderrevet ved Guds kraft, da Jesus sagde sit ”Det er fuldbragt!” Da blev en ny og levende vej banet for os – en frelsens vej.

 

Det er Jesu blod som er det altafgørende i denne sag, for blodet er vor klippegrund, vor retfærdighedsdragt, ja, vor billet til Himlen. Uden Jesu blod er vi ilde stedt, og det er værd at huske, når vi tænker på vore medmennesker, som iler af sted gennem livet uden at have beskyttelsen, Jesu blod, med som deres faste udgangspunkt.

 

I Galleri Bibelland får vi besøg af mange spændende kunstnere, som hver for sig ønsker at give en fortælling videre gennem deres kunst.

 

Iblandt vore sidste udstillere havde vi en dygtig kunstner ved navn Bodil Nielsen. Jeg plejer altid selv at studere de forskellige kunstudtryk, når billederne er klar til fernisering, og jeg får derigennem mange små prædikener.

 

Men det er ikke altid man får øje på det, som kunstneren virkelig har på hjerte. Sådan gik det med et af Bodil Nielsens billeder, som jeg i øvrigt fik rost, da det blev hentet.

 

Det fremstillede tre kvinder ved Jesu grav. Jeg havde kun lagt mærke til kvinderne og graven, men pludselig gør kunstneren opmærksom på blodet, som er markeret med to striber. Dem havde jeg slet ikke set, selv om jeg flere gange var standset op ved maleriet.

 

Hendes replik blev en øjenåbner for mig, ja, en hel prædiken. Det er nemlig ikke meningen, at vi i livet kun skal standse op ved nederlag og sorg, men vi skal i høj grad løfte vore hoveder og se Jesu Kristi blod, som inspirerer til taknemmelighed og lovsang. Den inspiration gav grev Zinzendorf udtryk for i en sang:

 

Kristi blod og retfærdighed,
er alt hvad jeg vil smykkes med.
Dermed kan jeg for Gud bestå,
når jeg i Himlen skal indgå.

 

 

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod Andagts Jul

 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Dagens Jule Worship - klik her 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002