FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. december


På vej mod åbne døre


 

Johs. 3,8: ”SE, jeg har stillet dig foran en åben dør, som ingen kan lukke.!”

 

En dag besøgte jeg et hjem, hvor familiens yngste familiemedlem på 10 måneder kravlede rundt over alt. Så snart der var en åben dør, måtte vi skyndsomst hen for at lukke den. Og som et familiemedlem sagde, så var barnet ”altid på vej mod åbne døre”. Heldigvis sørgede vi for at lukke samtlige døre for barnet, fordi det kunne komme galt af sted. Det kravlende barn kunne ikke overskue sine handlinger.

 

Jeg syntes bemærkningen med ”altid på vej mod de åbne døre” var tankevækkende. For Jesu skyld er vi også ved troen altid på vej mod de åbne døre.

 

Bibelverset til Dagens Ord Andagten er et hyppigt anvendt opmuntringsord, og det er jo forståeligt nok, for nogle gange kan man føle, at man står bag lukkede døre, men da er det afgørende, at vi holder os dagens ord for øje og tager det frem i lønkammeret overfor Gud. Vi har lov til at minde Gud om hans egne løfter, som der står i Es.62,6: ”I, som minder Herren, und jer ej ro, og lad ham ikke i ro, før han får bygget Jerusalem.”

 

Med Jesu komme til vor jord blev Gudsriget konkret og nærværende. Jesus var selv den åbne dør for ethvert menneske. Han åbnede alle døre ind til Guds rige og sagde ved sit livs afslutning, at alt var fuldbragt. Han havde banet en frelsens vej og åbnet en frelsens port. - Nu kunne alle passere det forhæng, som adskilte Gud fra menneskeslægten. Jesus fjernede ved sin forsoningsdød alle hindringer ind til Guds hjerte.

 

Jesus kan samtidig sprænge alle lukkede døre. Efter sin opstandelse gik han gennem lukkede døre for at bringe fred til sine forskræmte disciple. Han opfyldte det fantastiske løfte, vi har i Es. 45,2-3: ”Selv går jeg frem foran dig, hindringer jævner jeg ud; jeg vil smadre byportens bronze- og jernstænger. Jeg giver dig hemmelige skatte og rigdomme.” Disciplen Thomas, den store skeptiker, fik et tegn og fremsagde de befriende ord: ”Min Herre og Min Gud.”

 

Jeg husker, at jeg til en medkristen fik sagt, at når Gud lukker en dør, så åbner han et vindue. ”Nej,” kom det resolut fra manden, og han svarede ”En ladeport”. Og manden har jo ret.  Gud ønsker virkelig at vi ved troen går ind ad alle hans ladeporte, for der findes hans lagre, som aldrig slipper op. Der er nok af tilgivelse, kærlighed, tro, håb og rigdomme til enhver, der længes.

 

På vej hjem fra et familiebesøg lyttede vi til radioen i bilen. Glad blev jeg da ”Perleporten” pludselig lød ud igennem højttalerne. Passende er det derfor, at afslutte denne andagt - om, at være på vej til de åbne døre.

 

Kor:

Han skal åbne perleporten,

så at jeg kan komme ind,

thi ved blodet har han frelst mig,

og bevaret mig som sin.Perleporten

"Perleporten” er en af de absolut mest populære kristne lovsange. Herunder finder du den i de 2 populære udgaver. Den første er med Niels Peter Finne og Ebbe Andersen og den næste er med Lis og Per.

 

Inspiration til navnet på sangen - er utvivlsomt hentet fra Åbenbaringsbogen, hvor der står: ”De tolv porte var tolv perler, hver af portene var én perle.” Perleporten er et smukt billede på Himlens port, hvor enhver synder, der er renset i Jesu blod, får lov til at gå ind ad. Sangen om perleporten siger alt det, som er nødvendigt for frelse. Lad os læse alle ordene og se og lytte til videoerne - og fryde os over lovsangens indhold.


  

Som en herlig Guddomskilde,

mægtig, dyb og ren og stor,

er den kærlighed og nåde,

som i Jesus Kristus bor.

 

Kor: Han skal åbne perleporten,

så at jeg kan komme ind;

thi ved blodet har han frelst mig,

og bevaret mig som sin.

 

Engang som en jaget due,

som en såret hjort jeg var;

men et sygt fortvivlet hjerte

Jesus aldrig bortvist har.

 

Når til livets kvæld jeg kommer,

og vil ind ad porten gå,

da, af Jesu store nåde,

skal den åben for mig stå.

 
   

Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGlædelig julemåned til dig og dine 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002